BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,09
ALTIN 2.501,86
HABER /  GÜNCEL

Kamera bataryası Taksimi karıştırdı

Taksim'de özel halk otobüsünün içinde unutulan kamera bataryası bomba paniğine neden oldu.

Abone ol

Bomba imha uzmanı ekibin incelemeleri sonucunda patlayıcı madde olmadığı anlaşılan batarya, emniyete götürüldü.

Taksim Meydanı'nda 34 BT 7813 plakalı Bahçeköy-Taksim arası çalışan özel halk otobüsü içinde görülen ve ilk bakıldığında bomba düzeneğine benzetilen dağılmış kamera bataryası çevredekilerin bomba paniği yaşamasına sebep oldu. Otobüs şoförü ve muavini tarafından fark edilen batarya, patlayıcı madde olma ihtimaline karşılık 155 Polis İmdat Hattı'na bildirildi. Olay yerine gelen asayiş ekipleri, otobüsün çevresindeki vatandaşları olay yerinden uzaklaştırdı.

Otobüsün bulunduğu yolu trafiğe kapatan polisler etrafa güvenlik bandı çekti. Olay yerine çok sayıda takviye amaçlı çevik kuvvet ekibi de sevk edildi. Vatandaşlar endişe içinde olup biteni izlerken, otobüsün bulunduğu yere bomba imha uzmanı ekipler geldi. Özel kıyafetini giyen bomba imha uzmanı, otobüsün içinde kısa süreli yaptığı inceleme sonucunda unutulan materyalin patlayıcı etkisinin olmadığını tespit etti. Gazeteciler tarafından unutulmuş olabileceği tahmin edilen kamera bataryası detaylı inceleme yapılmak üzere emniyete götürüldü.

Otobüsün içinden bomba çıkmadığını öğrenen çevredekiler ise rahat bir nefes aldı. Polisin yaptığın incelemelerin ardından olayın yaşandığı yol trafiğe açılarak, otobüs duraklarında ve Taksim'de hayat normale döndü. Olayla ilgili ifadesi alınmak üzere otobüs şoförünün karakola götürüldüğü öğrenildi.

Yaşananları gören bir vatandaş, "Fazla bir şey görmedik. İçerdeydik. Bomba var dediler ve bizi dışarı çıkardılar. Panik yaşandı" ifadelerini kullandı.