BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 34,98
ALTIN 2.501,27
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Savaştepede Türkçülük Günü yürüyüşü

Balıkesir'in Savaştepe ilçesinde, Türkçülük Günü münasebetiyle MHP İlçe Teşkilatı kutlama düzenledi.

Abone ol

Milliyetçi Hareket Partisi Savaştepe İlçe Teşkilatı'nın hazırladığı programa katılan yüzlerce Ülkücü, mehter eşliğinde Çamlık bölgesine yürüdü.

Atlı grupların da katıldığı yürüyüş vatandaşlar tarafından da büyük ilgi gördü. Türkçülük Bayramı'nın kutlandığı programda konuşma yapan MHP Savaştepe ilçe başkanı Mehmet Yazlı, Türkçülük Bayramı kutlamasına katılan tüm davetlilere ilgilerinden dolayı teşekkür etti.

Programda Türkçülük Bayramı ve Hüseyin Nihal Atsız hakkında bilgiler verildi. Nurettin Işık isimli Ülkücü, Hüseyin Nihal Atsız'ın "Yolların Sonu" adlı şiirini okudu. Ardından Turgutlu Mehter takımı sahneye çıkarak müthiş bir gösteri gerçekleştirdi. Şiirlerin okunması ile devam eden programda MHP Savaştepe Teşkilatı tarafından hazırlanan kazanlar dolusu pilav ile ayran ikramı yapıldı.

Mehterin ardından Pamukçu Bengi ekibinin halk oyunları ile süren etkinlikte halk oyunları gösterileri gerçekleştirildi. Şölen yerine dönen Çamlıktaki Türkçülük Bayramı kutlamaları Turgutlu Mehter Takımı'nın verdiği konser ile sona erdi.