BIST 9.997
DOLAR 32,40
EURO 34,76
ALTIN 2.434,67
HABER /  DÜNYA

Kamera arkasına geçiyor

Türk sinemasının emektar oyuncularından Hülya Koçyiğit, kısa bir süre sonra varoş hayatını anlatacağı film ile kamera arkasına geçeceğini sö...

Abone ol

Türk sinemasının emektar oyuncularından Hülya Koçyiğit, kısa bir süre sonra varoş hayatını anlatacağı film ile kamera arkasına geçeceğini söyledi.
20. Altın Koza Film Festivaline katılan Hülya Koçyiğit, yönetmenliğini yapacağı yeni proje için çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Setlere kamera arkasından döneceğini söyleyen Koçyiğit, “Çalışmalarım devam ediyor. Tabi ki benim kadar tecrübe sahibi olduktan bu kadar birikimli olduktan sonra karar vermek çok daha zorlaşıyor. Senaryonun en iyi hale gelmesini istiyorum. Birkaç farklı gözün de izlemesini istiyorum, okumasını istiyorum. Onlarla bugünlerde uğraşıyorum. Çok fazla bir zaman kalmadı. Herhalde beni setlerde kameraların arkasında göreceksiniz. Filmin içeriği bir varoş hayatı yani büyük şehirlerin kenarlarında kıyılarında kalmış tırnaklarıyla var olmaya çalışan bizde varız diyen insanların hayat hikayesi” dedi.
Akil İnsanlar Heyeti üyesi olduğu sürece gezdiği bölgelerde çok ilginç hayat hikayeleri ile karşılaştığını ifade eden Koçyiğit, “Çok fazla hayat hikayesi dinledim. Gerçekten hakları yenmiş, çok ötelenmiş, fark edilmemiş, sesini duyuramamış nice insanların hikayelerini dinledim. Hepsi birer senaryo zaten hepimizin hayatı öyle değil mi? “ diye konuştu. Akil İnsanlar Heyetinin amacının insanların barışla ilgili düşüncelerini öğrenebilmek olduğunu ifade eden Koçyiğit, insanlara barışla ilgili fikirlerini paylaşabilecekleri ortam yarattıklarını dolayısıyla da bu heyetin istediği amaca ulaştığını belirtti.

“MUHTEŞEM YÜZYILI SEVEREK İZLİYORUM”
Türk seyircilerin zaman içerisinde yabancı dizilere ya da filmlere yönelmesinin her dönemde yaşandığını dile getiren Koçyiğit, onların senaryo konusunda Türklerden bir adım daha önce olduğunu söyledi. Koçyiğit, “Her dönemde Amerikan dizileri seyredilmiştir. Çünkü onlar senaryo konusunda galiba bizden bir adım daha öndeler. Onu kabul etmemiz lazım. Ama bizimde çok güzel dizilerimiz var. Hepsi için söyleyemeyeceğim ama içlerinde seçebileceğimiz güzel diziler var. Mesela ben Muhteşem Yüzyıl’ı çok severek izliyorum. Bakalım bu sene ne olacak merak ediyorum. Meryem’i çok seviyordum çünkü” dedi.
Koçyiğit, sinema sektörünün içinde olan ya da yeni adım atacak olan gençlere çok fazla Türk filmi izlemelerini önerdi.
(İHA)