BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Muharrem İnce'ye dava şoku!

Hacettepe Üniversitesi'nin Türk Silahlı Kuvvetleri'nden geri aldığı değeri 3 milyar lira olarak tahmin edilen 200 dönüm arazinin kullanımı konusunda ortaya atılan iddialar, üniversite ile CHP arasında kavgaya neden oldu. Hacettepe Üniversitesi; CHP Grup B

Abone ol

İNTERNETHABER- Milliyet'ten Ayşegül KAHVECİOĞLU'nun haberine göre, Genelkurmay Başkanlığı ile Türkiye'nin sayılı üniversiteleri arasında yer alan Hacettepe Üniversitesi arasında 3 milyar lira değeri olduğu tahmin edilen Ankara'nın gözde yerleşim bölgelerinden Bilkent'teki arazi konusunda müthiş bir çekişme yaşandığı milliyet.com.tr'de yer alan haber ile ortaya çıkmıştı. Genelkurmay, 12 Eylül askeri darbesinin ardından Hacettepe Üniversitesi'nin Bilkent Bölgesi'nde TSK Rehabilitasyon Merkezi'nin yakınında bulunan 400 dönüm arazisini 30 yıllığına aldı. Arazinin değerinin yaklaşık 3 milyar lira olarak tahmin edildiği belirtildi. Üniversite yönetimi, 30 yılın dolması üzerine arazinin 200 dönümünü Gül'ün de devreye girmesiyle geri aldı.

BAŞBAKAN YÖNLENDİRİYOR İDDİASI

Muharrem İnce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, Milli Savunma Bakanlığı'ndan Hacettepe Üniversitesi'ne geçen arazi ile ilgili yapılan bir toplantıda, Rektör Murat Tuncer'in, Başbakanlık onayı gerektiren kamu-özel ortaklığı yönteminden bahsederken, "Bizim dışımızda yönlendirmeler olabiliyor. (Sen gireceksin, sen girmeyeceksin) falan gibi şeyler olabiliyor" dediğini belirtti.

HACETTEPE'DEN SERT AÇIKLAMA

Hacettepe Üniversitesi'nden bugün yapılan açıklamada, İnce'ye sert tepki gösterildi. Açıklamada, şöyle denildi:

"Üniversitemizin Bilkent-Lodumlu bölgesinde Milli Savunma Bakanlığından tekrar kazanılan arazimizin kullanımı konusunda bazı internet sitelerinde Başbakanlığın yönlendirici olduğu, ihaleye müdahale edildiğine ilişkin gerçek dışı suçlamalar olduğu ve CHP milletvekili Muharrem İnce'nin konu ile ilgili soru önergesi verdiği öğrenilmiştir.

Bu konu sayın Başbakanımızla hiç konuşulmamış, kendisi de bu konu ile ilgili hiç bir öneride ve yönlendirmede bulunmamıştır. Konuya ilişkin arazi için satış izni olup, bu konuda ayrıca izin gerekmemektedir. Bu öneriyi veren sayın CHP milletvekilinin üniversitemiz hakkında daha önce bunun gibi gerçek dışı, aslı olmayan verdiği beş önerge gibi bu konu da tamamen hayali olup gerekli yasal yollara da başvurulacaktır."