BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti 6 bin kişilik ekip kuruyor

Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin sosyal medyayı daha aktif kullanması için 6 bin kişilik bir ekip kuruyor

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gezi Parkı direnişinin sembollerinden biri haline gelen sosyal medyada daha aktif olunması konusunda hem devlet kurumları hem de Genel Başkanı olduğu AK Parti’de düğmeye bastı.

Ulaştırma Bakanlığı’nın “Mavi Oda” adı verilen bir sosyal medya takip merkezini faaliyete geçirmesinin ardından AK Parti de bu alandaki ilk ciddi adımını attı.

Wall Street Journal'ın haberine göre, AK Parti, sosyal medyayı seçimlerde bir avantaj unsuru olarak kullanmak amacıyla önemli bir çalışma içine girdi. Sosyal medyada daha fazla söz sahibi olabilmeyi amaçlayan parti, 6 bin kişilik bir ekip oluşturmaya hazırlanıyor.

EKİBİN DAĞILIMI BİLE YAPILDI

Facebook, Twitter ve Instagram gibi popüler sosyal ağlarda daha etkin olmayı amaçlayacak AK Parti’nin sosyal medya ekibinden 1000 kişi İstanbul, 600 kişi Ankara, 400 kişi ise İzmir’de yer alacak.

Yerel seçim zamanında partinin propagandaçalışmalarına katılacak ekip kampanyalara fotoğraf, görüntü ve yazılarla sosyal medya üzerinden destek verecek. Aday tanıtımı ve projeler konusunda bilgi sağlayacak olan ekip aynı zamanda kampanyaların Twitter’ın Trending Topic listesine girmesini sağlayacak.