BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Trabzonspor’da kadro değişiyor

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay’ın Avrupa’da yabancı oyuncu sınırlaması olmamasından dolayı, Güney Kıbrıs Rum kesimi takımı Apoll...

Abone ol

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay’ın Avrupa’da yabancı oyuncu sınırlaması olmamasından dolayı, Güney Kıbrıs Rum kesimi takımı Apollon Limassol karşısında değişime gitmesi bekleniyor.
Trabzonspor’un UEFA Avrupa Ligi J Grubu’nda 19 Eylül Perşembe günü Kıbrıs Rum Kesimi’nin Apollon Limassol takımı ile deplasmanda yapacağı maçta, bordo-mavililerin yabancı oyuncularına forma şansı doğdu. Avrupa Kupalarında yabancı oyuncu sınırlaması olmamasından dolayı teknik direktör Mustafa Akçay, forma şansı vermek istediği ancak yabancı sınırlamasından ötürü kullanamadığı isimlere hazır ol mesajı verdi.

AKÇAY: "HERKES HAZIR OLMALI"
Kadroda yer alan bütün oyuncularından yararlanmak istediğini, öğrencilerine yaptığı mini toplantıda aktaran Akçay, Trabzonspor formasını giyen her oyuncunun bir değer olduğunu vurguladı. Akçay’ın "Herkesin zaman zaman iyi ve kötü dönemleri olabilir. Önemli olan birlikte bir şeyleri başarabilmek. Spor Toto Süper Lig’de kötü olan moralimizi Karabükspor galibiyetiyle düzelttik. İlerleyen haftalarda daha iyi olacağız. Şimdi önümüzdeki Avrupa Kupası maçı var. İlk kez katıldığımız bu ligde herkesin özverili davranacağına inanıyorum. 3 kulvarda yarışacak bir takımız o yüzden herkes oynayacakmış gibi hazır olmalı. Hepimizi için önemli olan bu fırsatı iyi kullanmalıyız. Avrupa’da kaldığımız yerden devam edeceğimize olan inancım tam" diyerek oyuncularını zorlu haftalara hazırladığı öğrenildi.

ÖNCE DURDUR SONRA VUR
Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, geçtiğimiz günlerde Apollon Limassol maçını izlemek için görevlendirdiği yardımcılarından gelen raporlara göre oyun düzenini belirliyor. Rum ekibinin ateşli taraftarı olduğuna dikkatte alan Akçay, rakibini önce durdurup sonra vurmayı planladığı öğrenildi. Saldırgan bir takım görüntüsünden çok sahada ne yaptığını bilen bir takım kurgusu ile takımını sahaya çıkartmayı planlayan Akçay, macera aramadan 3 puanı bordo-mavili takımın hanesine yazdırmayı hedefliyor.

TRABZONSPOR J GURUBUNA YENİLGİSİZ GELDİ
Karadeniz temsilcisi Trabzonspor, tarihinde ilk kez mücadele edeceği UEFA Avrupa Ligi’ne yenilgisiz geldi. İlk olarak İrlanda’ın Dery City takımıyla karşılaşan Trabzonsor rakibiyle oynadığı iki maçı da kazandı. Evinde 4-2 deplasmanda ise 3-0 kazanan Trabzonspor, üst turda ise Belarus temsilcisi Dinamo Minsk ile eşleşti. Rakibini deplasmanda 1-0 yenen Trabzonpor evinde ise golsüz berabere kaldı. Trabzonspor çıktığı Play-off maçında ise Arnavutluk temsilcisi Kukesi takımını deplasmanda 2-0 Trabzon’da ise 3-1 mağlup ederek gruplara kalma başarası gösterdi. Söz konusu maçlarda Trabzonspor, 13 gol atarken kalesinde ise 3 gol gördü.
Trabzonspor’un rakibi Apollon Limasslo ise gruplara kalma adına Play-off maçı oynadı. Fransa temsilcisi Nice deplasmanda 1-0 mağlup olan Rum takımı evinde ise rakibini 2-0 mağlup ederek gruplara kalma başarası gösterdi.
(İHA)