BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Dünya Kupası kışın oynanabilir mi ?

2022 Dünya Kupası’na ev sahipliği yapacak Katar, FIFA’nın ülkedeki yüksek sıcaklıklara karşı önlem olarak turnuvanın kış sezonunda yapılması...

Abone ol

2022 Dünya Kupası’na ev sahipliği yapacak Katar, FIFA’nın ülkedeki yüksek sıcaklıklara karşı önlem olarak turnuvanın kış sezonunda yapılması önerisini reddetti.
Katar 2022 Dünya Kupası Organizasyon Komitesi başkanı Hasan El-Tavadi, turnuvanın Katar’da düzenlenmesinde bir sorun olmadığını ifade etti. BBC Spor’a konuşan El-Tavadi, Dünya Kupası’na ev sahipliği yapmak için gerekli bütün şartlara sahip olmak için çok çalıştıklarını ve verdikleri sözleri yerine getirdiklerini belirtti. El-Tavadi, “Katar doğru yerdir. Ortadoğu doğru yerdir. Biz Ortadoğu’yu temsil ediyoruz ve Ortadoğu bölgesi böyle önemli bir turnuvaya ev sahipliği yapmayı hak ediyor” dedi.

“İMKANSIZ DEĞİL”
FIFA Başkanı Sepp Blatter, daha önce yaptığı açıklamalarda turnuvayı Katar’a vererek hata yapmış olabileceklerini belirtmiş ve yazın sıcaklığın 50 dereceye kadar ulaştığı ülkede, Dünya Kupası’nın kış aylarında yapmaya kararlı olduklarını ifade etmişti.
Hasan El-Tavadi, ülkesinin yaz mevsiminde Dünya Kupası’na ev sahipliği yapmaya talip olduğunu, yaz aylarında turnuvayı düzenlemenin “imkansız” olmadığını söyledi. El-Tavadi, bununla birlikte, eğer yoğun talep gelirse, turnuvayı başka bir tarihe alabileceklerini de sözlerine ekledi.
Katar, Güney Kore, Japonya, Avustralya ve ABD’yi geride bırakarak, 2022 Dünya Kupası’na ev sahipliği yapacak ülke olarak seçilmişti. Avrupa kulüpleri, turnuvanın tarihinin değiştirilmesine sıcak bakıyor. Avrupa Kulüpler Birliği başkanı Karl-Heinz Rummenigge, kupa finallerini kış aylarına almanın daha iyi olabileceğini belirtmişti. İngiliz Premier Lig CEO’su Richard Scudamore ise turnuvanın, planlandığı gibi, yaz aylarında yapılması görüşünde.
(İHA)