BIST 9.943
DOLAR 32,45
EURO 34,79
ALTIN 2.438,27
HABER /  POLİTİKA

Kamer Genç o anı anlattı

Meclis'de başbakanın koltuğuna kuruldu. O eylemi niye yaptı ve cezası var mı? Kamer Genç bakın neler anlattı...

Abone ol

İNTERNETHABER

Zübeyir Kındıra

 

ANKARA- Bağımsız Tunceli milletvekili Kamer Genç hükümeti tehdit etti: "Koltuğu boş bırakırsanız bir daha otururum ama bu kez kalkmam"

Dünkü genel kurul toplantısında başbakan ve hükümet üyelerinin hiçbirinin kabine sıralarında oturmadığını gördüğü için eylem yapan Kamer Genç başbakanın koltuğuna neden oturduğunu İNTERNETHABER’e anlattı.  

MİLYONLARIN KADERİ KONUŞULURKEN BAŞBAKAN YOK

 

Genç, “Orada çok ciddi şeyler konuşuyoruz. Ciddi bir yasama faaliyeti yapıyoruz. Sosyal güvenlik gibi çok önemli bir kanun görüşülürken bile, milyonların kaderi ile ilgili karar alırken bile ne sayın Başbakan ve ne kabine üyelerinden birisi gelip oraya oturuyor. Eğer yine kabine sıralarını boş görürsem gider otururum,  ama bu kez kalkmam” dedi.

BİR DAHA OTURURSAM KALKMAM

 

Kamer Genç dünkü eylemi sırasında en rahatsız olduğu konunun ‘görüşülmekte olan yasayla ilgisi olmayan Nimet Çubukçu’nun kabine sırasına oturup hükümeti temsil etmesi’ olduğunu söyledi. Genç sözlerine şöyle devam etti: "Çubukçu o yasayla ilgili bir tek kelime bilmiyordu. Muhtemelen hiç okumamıştı bile. Ben itiraz edince Çubukçu oradan kalkıp gitti. Binali Yıldırım geldi. Ama o da komisyon sırasına oturdu. Başbakan ve bakanlara ayrılan bölümde niye kimse yoktu? Ben de gidip bu olayı göstermek için başbakan koltuğuna oturdum. Eğer bundan sonraki yasama faaliyetlerinde de hükümet gerekli ilgiyi göstermezse, o sıraları boş bırakırlarsa yine gider otururum ve bir daha da kalkmam.”

BAŞBAKAN’IN KOLTUĞUNA OTURMANIN CEZASI

İç tüzüğü çok iyi bildiğini, başbakanın koltuğuna oturmasının herhangi bir cezası ya da yaptırımı olmadığını söyleyen Kamer Genç “dün otururken Ak Partililer laf attılar. ‘Oraya seçimle gelinir’ dediler. Ben de seçimle geldim. Bu yetmezse bir dahaki seçimde daha fazla oyla gelirim ve o koltuğa otururum.' dedi.