BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,78
ALTIN 2.501,53
HABER /  POLİTİKA

Kamalak Erdoğan'ın tespitine katıldı ama

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Erdoğan'ın tespitine katıldığını ancak gereğini yapmadığını savundu.

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Türkiye'nin kanlı ve sinsi bir kuşatmanın hedefinde olduğunu belirterek, karanlık güçlerin terör yoluyla ülkede nefret ortamı oluşturmaya çalıştığını bildirdi.

Partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kamalak, "Bütün bu alçak saldırılara, bu kanlı pusulara karşı en büyük güvencemiz yine emniyet güçlerimizin cesareti ve milletimizin feraseti olacaktır. El ele, omuz omuza hep beraber bu kuşatmayı kıracağız. Türkiye’nin bir kaos ve korku imparatorluğuna dönüşmesine izin vermeyeceğiz." dedi. 

Küresel emperyalist sistemin ayrıştırdığı İslam dünyasının birlikteliğini yeniden tesis edeceklerini belirten Kamalak, "Müslüman ülkeler, kendi düşmanlarının ürettiği silahlarla birbirlerine saldırarak, birbirlerinin kanına giriyorlar. Hiçbir İslam ülkesi kendi sınırını çizememiştir. O sınırları kanla çizen, küresel emperyalistlerdir. Onların zulmü dünyayı ezmektedir. Biz geçmişte olduğu gibi bugün de bu anlayışa karşıyız." ifadesini kullandı. 

GEREĞİNİ BİZ YAPACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Dünya beşten büyüktür” tespitine katılan Kamalak, “Sayın Cumhurbaşkanı gayet haklı olarak ‘Dünya beşten büyük’ diyor ama gereği yapılmıyor. Onun gereğini biz yapacağız.” diye konuştu.

Türkiye’nin Rusya ile yaptığı enerji anlaşmasına da değinen Kamalak, enerji alanında her türlü işbirliğine gidilmesini istedi. Kamalak, “Enerji işbirliği, yapılması gereken bir faaliyettir. Enerji konusunda ne açıdan bakarsak bakalım, Türkiye kendisine yeter hale getirilmelidir zira imkanlar buna elveriyor.” değerlendirmesini yaptı.

TÜRKİYE'DE KAOSA İZİN VERMEYECEĞİZ

Türkiye'nin oldukça hassas bir süreçten geçtiğine işaret eden Kamalak, karanlık güçlerin terör yoluyla ülke üzerindeki emellerine ulaşmaya çalıştıklarını ancak millet olarak buna asla müsaade etmeyeceklerini vurguladı.

Kamalak, "Bütün bu alçak saldırılara, bu kanlı pusulara karşı en büyük güvencemiz yine emniyet güçlerimizin cesareti ve milletimizin feraseti olacaktır. El ele, omuz omuza hep beraber bu kuşatmayı kıracağız. Türkiye’nin bir kaos ve korku imparatorluğuna dönüşmesine izin vermeyeceğiz.” diye konuştu. 

Kamalak, 30 Ekim'de yapılacak Saadet Partisi'nin 6. Olağan Genel Kurulda aday olup olmayacağının sorulması üzerine, “Bizde kimse aday olmaz, bizde herkes adaydır. Bu davaya gönül vermiş, bu davayı omuzlamış teşkilatımız buna karar verecektir.” yanıtını verdi.