BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,88
ALTIN 2.430,45
HABER /  SAĞLIK

Kalın ayak bilekleri kaderiniz değil!

Kusursuz ayak bilekleri ile zarif bir görünüm elde etmek artık  mümkün... Estetik Cerrahi Uzmanı Prof.Dr. Ahmet Karacalar konu ile ilgili yapılabilecek estetik müdahaleler konusunda bilgiler verdi.

Abone ol

Kalın ayak bileklerini şekillendirmek, inceltmek ve daha zarif hale getirmek ayak bileği estetiği ile mümkün. İnce ayak biletleri de artık çözümsüz değil. 

Estetik Cerrahi Uzmanı Prof.Dr. Ahmet Karacalar konu ile ilgili bilgiler verdi:

Bootie botlar gibi ayak bileği vurgulayan  kısa botlar ve ayakkabılar ayak bileği estetik kusuru olanlar için kabus yaşatıyor. Yanlış seçim doğrudan dikkati bu bölgeye yönlendirebiliyor ya da çevre ölçüm sorunu varsa bot ya da ayakkabı seçiminde sorun yaşanıyor.

Zarif Giyinmek Ayaktan Başlar…

Bu sorun ayak bileği kalınlığı olabildiği gibi, inceliği de olabiliyor. Ayakbileği kalınlığı genellikle yağ fazlalığına bağlı oluyor. Kalınlığa neden olan dokunun yağ olup olmadığı muayenede belirleniyor. Şüpheli  durumlarda MR ya da ultrason yapılabiliyor. Özellikle 22-23 cm yi geçen ayak bilekleri önemli estetik sorun. Kalınlık çok daha fazla olduğunda ayak bileği üzerinde yığılma ve fonksiyon bozukluğu da olabiliyor. Ayak bileği çok ince yapısı nedeniyle özenli ve hassas bir yaklaşım gerektiriyor.

Superdry Liposuction, kansız ve dikişsiz bir şekilde çok ince kanüllerle kalıcı incelme sağlar.  Bu teknikle sadece incelme değil, ayak bileğine üç boyutlu derinlik veren hatlar da ortaya çıkarılabilir. Üstelik bu teknikle alınan yağlar saf olduğu için başka amaçla kullanım şansı da yüksektir. İşlem sonrası yüksek basınçlı çorap giyilir. Ayağa kalkma ve yürüme hemen gerçekleşir. Ancak özellikle ilk hafta hareketler yavaştır. 

Ayak bileği inceliği ve aşırı kemikli yapı da estetik sorun oluşturur. Özellikle 19 -20 cm’ in altı müdahale gerektirir. Ayakbilekleri için kişinin kendi yağı en iyi seçimdir. Ancak bu bölgede yağ, MİKROFAT tekniği ile verilmelidir. Derinin inceliği hassas bir yaklaşım gerektirir. Kalınlaştırma işleminde üç gün istirahat gerekir. Bu işlem de dikişsiz ve izsiz bir işlemdir. Bu bölge için sentetik dolgudan uzak durulmalıdır.