BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Nusaybin'de tatsız iddia vali ile komutan bakın ne yaptı!

NUSAYBİN'de operasyonlar neden ağır ileriyor? Nusaybin'de şehit sayısı neden fazla? Milliyet yazarı Serpil Çevikcan tatsız bir iddiayı köşesine taşıdı.

Abone ol

'Mardin'in Nusaybin ilçesinde neler oluyor?' sorusu kamuoyunun gündeminde. Operasyonların ağır ilerlediği ve şehit sayısının fazla olduğu Nusaybin'e ilişkin tatsız kulis haberler geliyor.

Nusaybin'de şehit asker için düzenlenen törende Mardin valisi ile üst düzey komutan arasında protokol tartışması yaşanmış. Yine gazeteci Hande Fırat'ın aktardığına göre eylül ayında özel harekatçıların 5 noktada operasyon istediğini vali geri çevirmiş.

Milliyet gazetesi yazarı Serpil Çevikcan, Nusaybin'de olup bitene dair bir iddiayı "Rakamlar ve tatsız iddialar" başlıklı köşesinde aktardı:

ŞEHİT CENAZESİNDE TARTIŞMA

"Nusaybin’de şehit olan bir askerimiz için tören düzenleniyor.
Şehidin tabutu tören alanının ortasında.
Bu sırada vali ile bölgenin en üst komutanı arasında bir protokol tartışması baş gösteriyor.
Vali, komutanın kendisinin sağında değil solunda durması gerektiğini söylüyor.
Komutan, buna tepki gösterince vali “O zaman ben burada durmam” diyor. Yanıt, “Durmazsanız durmayın o zaman” oluyor.
Vali, başka bir tarafa geçiyor.
Bu olay, kamuoyu gündeminde yer bulmuyor ancak Ankara’nın gündemini meşgul edebiliyor.
Ankara’dan Mardin’e telefonlar ediliyor.
Kulağımıza gelen iddialar böyle."

VALİ 'EYLÜL AYINDA OPERASYONA İZİN VERMEDİ' İDDİASI

Öte yandan Kanal D Haber Ankara Temsilcisi Hande Fırat, 30 Mart tarihli ana haber bülteninde Nusaybin'de yaşananlara ilişkin çarpıcı kulis bilgilerini böyle paylaşmıştı:

"14 Mart'tan bu yana bazı verilere bakmamız lazım. 22 şehit var Nusaybin'de. 16 kişi el yapımı patlayıcılar sonucunda şehit oluyor. Rakam yüksek olduğu için 'Nusaybin'de neler oluyor' sorusu gündeme geliyor. Yanıt da şu. Aslında bu tedbir daha önce alınsaydı, başka bazı operasyonlar yapılabilseydi, belki bu kadar tuzaklama yapılamayacaktı. Edindiğimiz bilgilere göre eylül ayında özel harekatcılar 5 noktada operasyon yapmak istedi. Ama valilik izin vermedi. Bizim edindiğimiz bilgilere göre. Sonrasında da PKK orada örgütlenmeye devam etti. Özellikle Cizre ve Sur'da yaşadıkları tecrübeleri Nusaybin'e aktardı.

DUVAR YÜKSELTTİLER, 10 BİNE YAKIN BİNAYA BOMBALI TUZAKLAR KURULDU

Aralık ayına gelindiğinde bir tedbir alınmadığını görüyoruz. Ne yaptı PKK terör örgütü. Duvarlar ördü, yükseltti. Çelik plakalar koydu. Bir de kilit taşları kullanarak içlerine el yapımı patlayıcılar yerleştirdi. 10 bine yakın bina var Nusaybin'de. Hemen her bina bombalı tuzaklarla terör örgütü tarafından örüldü. İşte bu sebeplerle asker Nusaybin'de zor ilerliyor. 400'e yakın PKK'lı terörist var. Yarıya yakını dağ kadrosundan. Ayrıca YPG'den de destek almış durumdalar. Süreç biraz uzun sürecek gibi görünüyor."