BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.414,35
HABER /  GÜNCEL

Eğitim sektörünü karıştıran dava

Çocuklarında “dikkat eksikliği ve hiperaktivite” olan binlerce ailenin umudu haline gelmiş Singapur menşeli Brainfit Studio yöntemi “davalık” oldu.

Abone ol

Çocuklarında “dikkat eksikliği ve hiperaktivite” olan binlerce ailenin umudu haline gelmiş Singapur menşeli Brainfit Studio yöntemi “davalık” oldu.

Taraf'tan Hüseyin Özay'ın haberine göre, “Mental Aritmetik” ve “Akıl Treni” gibi tartışmalı eğitim sistemlerini Türkiye’de hayata geçiren eğitimci Mehmet Engin Uysal tarafından Türkiye’ye getirilen Brainfit Studio yöntemi velilerden önce “temsilciliklerini” mağdur etti.

Brainfit Studio’nun mağdur ettiği temsilcilerinin başında ise Türkiye’nin tanınmış iletişim danışmanı Esra Zarakol geliyor. Zarakol, geçen yıl Singapur menşeli Brainfit Studio ile girdiği iş anlaşmasında kasten zarara uğratıldığı gerekçesiyle şirkete dava açtı. Zarakol, aynı zamanda şirket hakkında alacağı için de icra takibi başlattı.

Zarakol, Brainfit Studio ile ilgili açılan davanın hikayesini şöyle anlattı:



“SİZE ANAHTAR TESLİM ŞUBE YAPALIM DEDİLER”

“Brainfit Studio, 2014 yılının Ağustos ayında randevu istedi. Benden, ulusal bazda PR’larını yapmamı, çocuklar ve velileler nezdinde bilinirliklerini artırmamı ve potansiyel yatırımcıların ilgisini çekmemi istediler. Ben de, iş tekliflerini kabul etmeden önce, sistemi araştırdım.

Singapur menşeli bir sistem ve çocukların üzerinde ciddi bir pozitif gelişme sağladıklarını gördüm. Ve tekliflerini kabul ettim. PR yapmak için el sıkıştığımızda ban; ‘Size anahtar teslimi şube açalım, franchise bedelini de siz hizmet bedeli ile ödeyin’ teklifinde bulundular. Ben de kabul ettim.”

“SÖZLEŞMEYİ HAVAALANI YOLUNDA İMZALATTIK”

Prensip olarak anlaşma sağlanmasının ardından şube hazırlıkları için çalışmalara başladığını ifade eden Esra Zarakol, iki şirket arasında aksaklıkların hizmet sözleşmesinin imzalanması aşamasında başladığını kaydetti. Zarakol, merkezi İzmir’de bulunan şirketin temsilcilerinin, sözleşmeyi havaalanı yolunda imzaladığını bildirdi.

Zarakol, bu süreçte bir çok aksaklığın yaşandığını ancak, kendilerinin sözleşmede yer alan hükümler doğrultusunda şubeyi tamamladıklarını söyledi. Zarakol, süreci şöyle anlattı:

“Şube tadilatların bitmesine yakın havalimanı yolunda, neredeyse sokakta, ayak üstü imzalar atıldı... Meğer en başından beni kandırma hedefiyle yola çıkmışlar ama ben o sırada hiç fark edememişim ne yazık ki... Sound olarak o şube bana "anahtar teslim" olmadı. O madde anahtar teslim kapsamı dışında, bu madde hiç zaten girmez vb diye diye bana dünyanın parasını harcattılar. Yaklaşık 6-7 ay şubeyi çalıştırdık, bu arada ulusal bazda PRlarını yaptık. Yaklaşık olarak 700-800 bin dolarlık sadece yazılı basında haber yansıması elde ettik. Sayemizde franchise talepleri patladı. Bu süreçte bize hiç yardımcı olmadıkları gibi resmen sırt çevirdiler. Bizim şubeye çok yakın yeni bir franchise anlaşması yaptılar. Akıllarındaki şey yeni franchise verip oralardan para kazanmak ama mevcut işletmelerin ne yaptığı pek umurlarında değil. Bizim gibi Florya, Bursa ve İzmir Bostanlı Şubesi de çok zor durumda kaldı, Florya ve Bursa da kapandı. Bu firmaya inanan bir çok yatırımcının yanısıra veliler de mağdur oldu. Ben de, hakkımı hukuk çerçevesinde aramak için dava açtım. Aynı zamanda sözleşmeden kaynaklanan haklarım için de icra takibi başlattım. Yatırımcılara ve velilere bu gibi şirketler konusunda dikkatli olmalarını tavsiye ediyorum. Bizim gibi başka yatırımcıların da mağdur olmasını istemiyorum.”