BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,01
ALTIN 2.323,83
HABER /  GÜNCEL

PYD yine kriz çıkartacak bakın nereye büro açıyor!

Bölücü terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD, geçtiğimiz Şubat ayında Moskova'da temsilcilik açmış, Türkiye tarafından bu durum büyük tepkiyle karşılanmıştı. Son gelen bilgilere göre, PYD'nin Çek Cumhuriyeti'ne temsilcilik açacağı öğrenildi.

Abone ol

Kobanili politikacı İdris Nassan, Çek Cumhuriyeti Savunma Bakanlığı'nı ziyaret etti. Nassan, bu ziyaretin yabancı bir ülkeye yapılmış ilk resmi askeri ziyaret olduğunu belirtti.

Kürt yetkililere göre YPJ ve YPG daha önce Fransa, Çek Cumhuriyeti ve İtalya’ya ziyarette bulunmuşlardı, ancak resmi olmadığı için ziyaretin sembolik olduğu belirtilmişti.

"PAZAR GÜNÜ PRAG'DA TEMSİLCİLİK AÇACAĞIZ"

Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD’den Şervan Hasan, “Bu Prag’a Eylül ayından bu yana ikinci ziyaret, Çek Parlamentosu’nun Savunma Komitesi yetkilileri tarafından davet edildik. Pazar günü YPG ve YPJ bir resmi temsilcilik açacağız. Bunu Suriyeli Kürtlerin resmi tanınması olarak görüyoruz” dedi.

PYD MOSKOVA'DA TEMSİLCİLİK AÇMIŞTI

Suriyeli Kürtler, geçtiğimiz Şubat ayında da Moskova’da bir temsilcilik açmıştı.

“Batı Kürdistan Temsilciliği” adıyla tanıtılan ofisin, Suriye'nin  kuzeyinde Türkiye'ye sınır olan ve PYD tarafından "Cezire", "Kobani" ve "Afrin" kantonları olarak adlandırılan bölgeleri temsil ettiği açıklandı.



Açılışa, HDP Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca, PYD’nin Rusya temsilcisi Abdussalam Ali ve "Suriye Kürtleri Avrupa ve ABD Temsilcisi" olarak tanıtılan Senam Muhammed katılmıştı. Temsilcilik, geçen Aralık ayında HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın açılışını yaptığı işadamları derneği ile aynı binada bulunduğu belirtilmişti.

Feleknas Uca, “Kürtlerin Cenevre’ye (Suriye müzakerelerine) katılmaması bize  zarar vermedi, dünyanın dikkatini Kürtlerin üzerine toplamasına yardımcı oldu"  iddiasında bulundu.

Toplantıya, Ukrayna’daki Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrol ettiği Donetsk ve Lugansk bölgelerinin temsilcileri de katıldı. Öte yandan İHA'nın haberine göre temsilcilikte bulunan bir haritada Türkiye’nin doğu kısmını da içine alarak işaretlenen bölgenin Kürt bölgesi olarak gösterilmesi dikkat çekti.