BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Kaldırımda yürürken kurşunu yedi

İzmir'de polisle hırsızın kovalamacasının faturası yolda yürüyen bir sivile çıktı.

Abone ol

İzmir'in Konak ilçesinde, polisle takip edilen şüpheliler arasındaki silahlı çatışmada, yolda yürüyen bir kişi öldü. AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, güvenlik güçleri Ege Mahallesi'nde bir aracı durdurmak istedi. ''Dur'' ihtarına uymayan araçtakiler, ekiplere ateş açarak kaçtılar.

Polislerin de ateşle karşılık verdiği kovalamaca bir süre devam etti. 1517 Sokak'ta, karşılıklı ateş sırasında, yolda yürümekte olan Aziz Yargı (30), kurşunla yaralandı. Çevrede bulunanlar tarafından özel Gazi Hastanesine kaldırılan Yargı, kurtarılamadı. Olayın duyulmasının ardından, Ege Mahallesi'nde yaşayan Romanlar, hastane önünde toplanmaya başladı.

Kalabalığın artması ve polise tepki gösterilmesi üzerine, bölgeye takviye ekipler ile Çevik Kuvvet polisleri gönderildi. Hastane önünde toplananlar, daha sonra dağıldılar. Hayatını kaybeden Aziz Yargı'nın hangi tabancadan çıkan kurşunla vurulduğunun araştırıldığı bildirildi. Öte yandan, olay sırasında kaçan ve plakası tam olarak tespit edilemeyen araçtakiler, Gültepe semtinde izlerini kaybettirdiler. Şüphelilerin yakalanması için operasyonun sürdürüldüğü öğrenildi.