BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,91
ALTIN 2.444,29
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan neyi hazmedemedi?

Genelkurmay Başkanı Büyükanıt'ın verdiği resepsiyonda mini bir zirve yapıldı.

Abone ol

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt'ın, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Gazi Orduevi'nde verdiği resepsiyon, devletin zirvesini biraraya getirdi. Gecede, Başbakan Erdoğan ile Orgeneral Büyükanıt arasında Lübnan'a asker gönderilmesine ilişkin mini bir 'zirve' gerçekleşti.

Dün öğle saatlerinde yapılması öngörülen ancak Orgeneral Büyükanıt'ın yoğun programı nedeniyle gerçekleştirilemeyen görüşme, protokolün yer aldığı kameriyede yapıldı.

Erdoğan ve Büyükanıt arasındaki yaklaşık yarım saat süren ve daha sonra Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün de dahil olduğu 'zirve'ye ilişkin taraflardan herhangi bir açıklama gelmezken, Başbakan Erdoğan, gazetecilerin ısrarlı soruları üzerine, 'Dışişleri son çalışmaları yapıyor' demekle yetinerek, gazetecilere Gül'ü adres gösterdi.

FUTBOL KONUŞTUK
Başbakan Erdoğan, Orgeneral Büyükanıt ve Gül ile neler konuştuklarını soran gazetecilere, futbol konuştuklarını söyleyerek, 'Son mağlubiyeti kesinlikle hiç hazmedemedim' ifadesini kullandı.

Orgeneral Büyükanıt da Erdoğan'ın sözleri üzerine, 'Ben tarafsızım. Orgeneral Özkök, emekli olurken futbolda tarafsız olmamı söylemişti. Sparta Prag'ı tutuyorum' şeklinde esprili bir yanıt verdi.

Bir gazetecinin, Başbakan Erdoğan ile Orgeneral Büyükanıt'ın Fenerbahçeli olduğunu anımsatarak, 'MGK'da dengeler değişti' sözleri üzerine ise Orgeneral Büyükanıt, ''Türkiye'de de her şey değişiyor'' şeklinde konuştu.

SEZER: İYİ AKŞAMLAR
Orgeneral Büyükanıt, Cumhurbaşkanı Sezer ile Başbakan Erdoğan'ı uğurlarken, gazetecilerin Lübnan ile ilgili ısrarlı soruları karşısında, ''Kameriyede misafirlerimiz var. Kameriyeye gitmezsem dedikodu yaparsınız'' diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Sezer ise resepsiyonda ayrılışı sırasında gazetecilerin 'Hükümetin Lübnan'a asker gönderilmesi konusundaki kararı hakkında ne düşünüyorsunuz?' sorusuna, ''İyi akşamlar'' karşılığını verdi.