BIST 10.191
DOLAR 32,26
EURO 34,74
ALTIN 2.403,27
HABER /  GÜNCEL

Kalbini artık çantasında taşımıyor

Hayatı çantasında taşıdığı kalbine bağlıydı, öyle ki gökyüzünü bile göremiyordu. Ta ki bir kazaya kadar.

Abone ol

Kalp yetmezliği nedeniyle organ nakli ihtiyacı olan ancak uygun kalp bulununcaya kadar 4 yıldır yaşamını yanında çanta içinde taşıdığı yapay kalple sürdüren Manisalı İsmail Çıvgın artık normal insanlar gibi.

Geçirdiği kaza sonucu beyin ölümü gerçekleşen 17 yaşındaki gencin kalbinin nakledilmesiyle sağlığına kavuştu.

''EVİME GİDİP SEVDİKLERİMİ GÖRMEK İSTİYORUM''

Kısa süre sonra hastaneden taburcu olacak Çıvgın, hastane koridorlarından çıkar çıkmaz, yaşamını sürdürdüğü Manisa'nın Saruhanlı ilçesi Halitpaşa beldesine dönmek istediğini belirtti.

Kalan ömrünü en iyi biçimde değerlendirmeyi arzuladığını söyleyen Çıvgın, ''Evime gitmek, dostlarımla, sevdiklerimle görüşmek istiyorum. Bugüne kadar hastalığım nedeniyle yapamadıklarımı yapmaya çalışacağım. İnsanlara hizmet etme çabasında olacağım'' dedi.

''GÖKYÜZÜNÜ GÖREMEYEN BİR HASTAYDI''

Kalp naklini gerçekleştiren Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Özbaran, şöyle konuştu:

''İsmail Çıvgın, gökyüzünü bile göremeyen, yoğun bakımda yatan bir hastaydı. Genel durumu oldukça kötü olduğu ve kalp bulamadığımız için kalp destek cihazı taktık. Birkaç gün içinde toparlandı. Vücudu kalp destek cihazına uyum sağladı. Cihaza bağlı biçimde köyünde yaşıyordu. Yaklaşık 3 hafta önce Çıvgın'a uygun kalp bulduk. Kalp destek cihazını ve eski yorgun kalbini çıkardık. Yeni kalbini naklettik. Yapılacak biyopsinin ardından, her şey normalse evine göndereceğiz artık. Sağlık durumunda şu an için bir problemi yok. Bundan sonra normal bir insan gibi yaşamını sürdürecek.''