BIST 9.722
DOLAR 32,52
EURO 34,80
ALTIN 2.430,01
HABER /  GÜNCEL

Kahvehaneler bugün açılıyor mu 1 Haziran kahveler saat kaça kadar açık olacak?

1 Haziran itibariyle koronavirüs yasakları bitti ve yeni kontrollü yaşam başladı. Bugün yaklaşık 2.5 aydır kapalı olan iş yerleri açılıyor. Bunlardan biri de kahvehaneler oldu. Peki kahvehaneler saat kaça kadar açık olacak, tedbirler neler ve kahvehanelerde çaylar cam yerine karton bardakla mı içilecek?

Abone ol

Kahvehaneler bugün yani 1 Haziran pazartesi günü itibariyle açıldı. Koronavirüs vakalarındaki artışın azalmasının ardından yeni normalleşme takvimi başladı.Salgın nedeniyle uygulanan kısıtlamaların büyük bölümünün 1 Haziran itibariyle kaldırılmasına karar verildi. Mahallelerde orta yaş ve üstüne hitap eden kahvehane ve çay ocaklarının durumu da bu gelişmenin ardından merak konusu oldu. Peki, Kahvehaneler ne zaman açılıyor?

11 Mayıs’ta yeniden hizmete açılan AVM’ler ve kuaförlerin ardından lokanta ve kafeler de 1 Haziran’da yeniden kapılarını açacak, çok sayıda çalışan iş yerlerine geri dönecek. Tüm bunlar olurken, merak edilen bir diğer işletmeler ise kahvehaneler. İşte, 'Kahvehaneler ne zaman açılıyor?' sorusunun yanıtı...

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında geçici olarak kapatılan lokanta, restoran, kafe, pastane, kıraathane, kahvehane ve çay bahçeleri yeniden açılışa hazırlanıyor. Normalleşme süreciyle beraber İçişleri Bakanlığınca 81 il valiliğine gönderilen genelge kapsamında yiyecek içecek işletmeleri, 1 Haziran'da yeniden müşteri kabul edecek.

GENELGE YAYINLANDI

İçişleri Bakanlığının 81 il valiliğine gönderdiği genelgede, lokanta, restoran, kafe, park, piknik, alanları, mesire yerleri ve giyim pazarları gibi yerlerin 1 Haziran itibariyle belirlenen kurallar çerçevesinde saat 22.00'a kadar hizmet vermeye başlayacağı belirtildi.

İçişleri Bakanlığı, lokanta, restoran kafe, park, piknik, alanları, mesire yerleri ve giyim pazarları gibi yerler hakkında 81 İl Valiliğine genelge gönderdi. Genelge çerçevesinde, faaliyetleri geçici süreliğine durdurulan lokanta, restoran, kafe, pastane, kıraathane, kahvehane, çay bahçesi, dernek lokalleri "iskambil, okey, tavla oyunları ve nargile satışları ile doğrudan temasa neden olacak şekilde dans ve oyun amacıyla yapılan canlı müzik faaliyetleri hariç olmak üzere" 1 Haziran 2020 Pazartesi günü itibariyle belirlenen kurallar dahilinde saat 22.00'a kadar hizmet vermeye başlayacak.