BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 34,99
ALTIN 2.325,01
HABER /  GÜNCEL

Kahramanmaraş fena karıştı! Jandarmaya saldırdılar

Kahramanmaraş'ın Dülkadiroğlu ilçesinde Suriyelilerin barınacağı yeni çadır kent kurulmasına karşı çıkan bir grup olay çıkardı. Grup jandarmaya taş ve sopalarla saldırdı.

Abone ol

Yeni çadır kent kurulması çalışmalarına karşı çıkan, HDP'lilerin de aralarında bulunduğu grup ortalığı savaş alanına çevirdi.

Kahramanmaraş'a yeni bir çadır kent kurulması çalışmalarına karşı çıkan ve şantiyeye yürümek isteyen gruba Jandarma ekiplerince müdahale edildi, başına taş isabet eden üsteğmenin yaralandığı olaylarla ilgili 6 kişi gözaltına alındı.

ŞANTİYEYE YÜRÜMEK İSTEDİLER

Merkez Dülkadiroğlu ilçesine bağlı Sivricehöyük Mahallesi'nde Suriyelilerin barınacağı yeni çadır kent kurulmasına karşı çıkan, HDP'liler ile Maraş Yaşam Platformu üyelerinden oluşan grup, basın açıklaması yaptı.Basın açıklamasının ardından gruptan bazı kişiler, çadır kentin kurulacağı alandaki şantiyeye yürümek istedi.

TAŞ VE SOPALARLA SALDIRDILAR

Jandarmanın yürüyüşe izin vermemesi üzerine gruptan bazı kişiler, jandarmaya taş ve sopalarla saldırdı.

Jandarma ekipleri, biber gazı sıkarak grubu dağıttı. Bu sırada başına taş isabet eden bir üsteğmen yaralandı. 112 Acil Servis ekiplerince hastaneye kaldırılan üsteğmenin sağlıkdurumunun iyi olduğu öğrenildi.HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul ve eski milletvekili Sebahat Tuncel, jandarmanın müdahalesine tepki gösterdi.

Olaylarla ilgili 6 kişi gözaltına alındı.

AA KAMERASINI KIRDILAR

Bu arada, jandarmanın müdahalesini görüntüledikten sonra bölgeden araçla ayrılmak isteyenAnadolu Ajansı muhabiri Ersoy Sevinç'e gruptaki kişilerden bazıları "niye görüntü çekiyorsun" diye tepki gösterdi.

Sevinç'i tehdit eden kişiler, kuruma ait aracın ön koltuğunda bulunan kamerayı gasbettikten sonra yere atıp kırdı. Araya giren jandarma ekipleri, kamerayı söz konusu kişilerden alarak Sevinç'e iade etti.