BIST 9.693
DOLAR 32,49
EURO 34,75
ALTIN 2.501,50
HABER /  GÜNCEL

Başına 300 bin lira ödül konulan PKK'lı öldürüldü

PKK'nın sözde Yüksekova Kadın Sorumlusu Emel Güçlü öldürüldü. Emel Güçlü'nün başına 300 bin lira ödül konmuştu.

Abone ol

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi’nde terör örgütü PKK’ya yönelik devam eden operasyonlarda örgütün ilçedeki üst düzey yöneticilerinin de önceki gün yaşanan çatışmada öldürüldüğü öğrenildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre örgütün Yüksekova’da en yetkili iki isminden biri olan 26 yaşındaki Emel Güçlü de onların arasında.

EYLEMİN PLANLAYICISIYDI

Ankara, Haymana nüfusuna kayıtlı ve 1990 doğumlu olan Emel Güçlü, PKK’nın sözde Yüksekova Kadın Sorumlusu olarak aranıyordu. Vatan gazetesinin haberine göre, güvenlik kaynakları ‘Zilan’ kod adlı Güçlü’nün Hakkari ve Yüksekova’da askeri konvoylara saldırılar başta olmak üzere birçok eylemin planlayıcısı ve sorumlusu olduğunu belirtti. Ayrıca Güçlü ile birlikte, koruması olan teröristin de öldürüldüğü öğrenildi. İçişleri Bakanlığı’nın hazırladığı listede, ‘gri’ kategorisindeki aranan teröristler arasında yer alan Emel Güçlü’nün başına 300 bin TL ödül konulmuştu.

PKK Zilan kod adlı Emel Güçlü öldürüldü

ADANA'DA ÖZ YÖNETİM SORUMLUSU TUTUKLANDI

Adana'da da PKK'nın sözde öz yönetim sorumlusu olduğu ileri sürülen bir kişi tutuklandı.  Edinilen bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK'nın Seyhan ilçesinin Gülbahçesi mahallesinde sözde öz yönetim kurduğu, sorumlusunun da Muharrem B. (64) olduğunu belirledi.Polis, zanlının mahalledeki korsan gösterileri tertiplediğini tespit etti. Polis, aldığı bilgi doğrultusunda Muharrem B.'nin evine şafak vakti baskın düzenledi. Yapılan baskında Muharrem B. gözaltına alındı. Emniyette susma hakkını kullanan zanlı, işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Muharrem B., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.