BIST 9.530
DOLAR 32,51
EURO 34,82
ALTIN 2.471,73
HABER /  MEDYA

Abdülkadir Selvi'nin Hürriyet'teki ilk yazısı

Yeni Şafak'tan Hürriyet'e geçen gazeteci Abdülkadir Selvi, ilk yazısında paralel yapıyla mücadelede iki yeni mekanizmanin kurulduğunu duyurdu.

Abone ol

Yeni Şafak'a veda ederek herkesi şaşırtan Abdülkadir Selvi bir sürprize daha imza atarak Hürriyet'e geçti.

Hürriyet'in dün sürmanşetten "Usta gazeteci Hürriyet'te" anonsuyla duyurduğu Selvi, bugün ilk yazısında paralel yapıyla mücadele konusuna değindi.

İLK YAZISI PARALEL YAPI

Selvi, "Paralel Yapı'yla mücadelede iki yeni mekanizma" başlıklı bugünkü yazısında 30 Mart Çarşamba günü Başbakan Davutoğlu’nun başkanlığında yapılan “Paralel Yapı ile Mücadele Koordinasyon Toplantısı”ndan ayrıntılar aktardı.

"BİR KALEMİM VAR BİR DE VİCDANIM"

Yazısının girişinde kendisini anlatan Selvi, Hürriyet'te neler yapacağını da böyle anlattı:

"MESLEK hayatımın yeni bir durağında Hürriyet'teyim. Meclis kulislerinden, miting meydanlarından, kongre salonlarından gazete sayfalarına uzanan uzun bir yolculuk benimki...

Bir kalemim var, bir de vicdanım. Yıllarım siyasetin nabzını tutmakla geçti. Başarabilirsem Hürriyet’te de onu yapacağım. Ne hobim var ne de fobim.

Sıkıcı bir adamım. Suratsız biri değilim ama tanıtım filmi çekilirken, ekip en çok beni tebessüm ettirmekte zorlandı."

İKİ YENİ MEKANİZMA

Selvi daha sonra Başbakanlık kaynaklarından edindiği kulisleri aktardı. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatıyla kurulan iki yeni mekanizmayı okurlarıyla paylaştı:

1- Her ay Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu başkanlığında müsteşarlar toplantısı yapılacak.

2- Yine her ay düzenli olarak Başbakanlık, İçişleri, Adalet ve Maliye Bakanlığı’nda Paralel Yapı’yla mücadeleyi yürüten daire başkanları toplantısı yapılması kararlaştırıldı.Daire başkanları seviyesindeki toplantıya emniyetten terör, istihbarat ve KOM daire başkanları ile MASAK başkanı katılacak.