BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,56
ALTIN 2.382,63
HABER /  GÜNCEL

600 kişilik dev kafile Kudüs yolunda...

Siyasetçilerin, gazetecilerin, akademisyenlerin katıldığı ve her yıl 3 kez tekrarlanan büyük Kudüs yolculuğunun ikincisi, bu yıl Mayıs ayının son haftasında gerçekleşecek.

Abone ol

25- 28 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek olan Kudüs ziyaretinde yine pekçok gazeteci, siyasetçi ve akademisyen yer alacak. Kafileye Avrupa'lı gurbetçilerden yaklaşık 250 kişi katılacak. Bu sayının Türkiye'den katılanlarla birlikte 600'ü bulması bekleniyor.

Cumhuriyet tarihinde ilk kez 600 kişilik bir kafile tek seferde Kudüs'e seyahat etmiş olacak. Geçtiğimiz Şubat ayında 275 kişilik kafile Kudüs'e tek seferde giderek bir ilke imza atmıştı.

Sıla Turizm aracılığıyla yapılan ziyaretin rehberliğini Kudüs uzmanı Musa Biçkioğlu yapacak. 600 kişilik kafilenin, Cumhuriyet tarihi boyunca Kudüs'ü ziyaret eden en büyük kafile olarak kayıtlara geçecek.

Ziyaret boyunca Kudüs'te konaklayacak olan kafilenin programı şöyle olacak:

1. Gün Çarşamba Günü : Sabah Atatürk Havalimanı dış hatlar terminali SILA TUR kontuarı önünde buluşma. Check inn işlemlerinin tamamlanmasının ardından, Tel Aviv’e uçuş.  İki saatlik bir yolculuğun ardından Tel Aviv’e varış. Pasaport ve Gümrük işlemlerinden sonra otobüsle Yafa şehrine hareket. Burada (Yafa) Şehir turu; Mahmudiye külliyesi ve Camii ile Sultan Abdülhamid’in yaptırdığı saat kulesi ve Osmanlı çeşmesinin görülmesi, ziyaretler sonrasında Konaklama yapacağımız Kudüs’teki otelimize hareket. Otele varış ve yerleşme, akşam yemeği ve dinlenme...

2. Gün ,  perşmebe Günü : Sabah namazı için Mescid-i Aksa’ya gidiş dönüş, Otelde alınacak kahvaltıdan sonra EL HALİL şehrine hareket. Yaklaşık bir saatlik yolculuğun ardından El Halil şehrine varış. Halilürrahman Camiinde Hz. İbrahim, Hz. İshak, Hz. Yakup ve Hz. Yusuf (hepsine selam olsun)  Peygamberlerin ve zevcelerinin kabirlerinin ziyaret edilmesi sonrasında Kudüs’e dönüş Yolu üzeri BEYTLAHM şehrine hareket, burada; Hz. İsa a.s.’ın doğduğu yer olan kutsal doğuş kilisesinin ziyaret edilmesi ve kilisenin karşısındaki Hz.Ömer camii’nin görülmesinden sonra Ölü denize (Lut Gölü) hareket. Yol üzerinde Hz. Musa’nın külliyesini ve makamını ziyaret. Ölü deniz bölgesinin gezilmesinden sonra dünya tarihinin en eski şehirlerinden olan ERİHA şehrinde bir süre istirahat ve şehir turunun akabinde Emevi döneminden kalma Hişam’ın sarayının görülmesi Mescid-i Aksa’ya dönüş, Akşam ve yatsı namazları sonrasında Akşam yemeği ve dinlenme...

3. Gün Cuma  Günü : Sabah namazı için Mescid-i Aksa’ya gidiş dönüş. Kahvaltıdan sonra, eski Kudüs şehri ve çarşılarını gezerek ve Hazreti İsa'nın çarmıha gerili olarak geçtiğine inanılan Çile yolundan geçerek kıyamet kilisesine varış. Burayla ilgili bilgilendirmenin ardından Hz.Ömer Camii ziyareti ve Hz.Davud’un kabrinin ziyaret edilmesinden sonra Ağlama ( Burak ) duvarının görülmesi sonrasında tarihi Kudüs çarşılarını gezerek Mescid-i Aksa’ya gidiş. Burada (açık olduğu takdirde) İslam Eserleri Müzesini ziyaret, Burak Mescidinin ziyaret edilerek görülmesi, yüzbinlerle birlikte Cuma namazının kılınmasından sonra Mervan Mescidinin Gezilmesi ve serbest zaman. Akşam yemeği, ve otele geçip dinlenme...

4. Gün Cumartesi : Sabah namazı için Mescid-i Aksa’ya gidiş dönüş, Otelde Kahvaltıdan sonra otelden ayrılış.  Zeytin dağına hareket, Zeytin Dağından panoramik manzara eşliğinde Mescid-i Aksa Hakkında bilgilendirme ve kısa bir fotoğraf molasının ardından Selman-ı Faris-i ve Rabiatul Adeviyye’nin makamlarının ziyaret edilmesi, öğle namazı için verilecek moladan sonra Yafa’dan Telaviv havalimanına hareket. Yaklaşık yarım saatlik yolculuğun ardından Havalimanına varış.

Tura katılmak isteyenlerin Sıla Turizm'e ait aşağıki link üzerinden 25- 28 Mayıs tarihlerini seçerek online kayıt yaptırmaları gerekiyor.