BIST 10.083
DOLAR 32,48
EURO 34,84
ALTIN 2.440,13
HABER /  GÜNCEL

İşte Diyarbakır'daki saldırının detayları!

Diyarbakır'da 7 polis memurunun şehit olduğu bombalı saldırıyla ilgili detaylar da ortaya çıkmaya başladı. Saldırıyla ilgili gözaltındaki PKK'lı terörist, emniyetteki sorgusunda saldırı planını ve eylem anını anlattı.

Abone ol

Diyarbakır’da bomba yüklü araçla 7 polisi şehit eden PKK'lı Abdurrahman Ç. emniyetteki ifadesinde saldırıya ilişkin tüm detayları anlattı. PKK'lı terörist, saldırı için iki araç kiraladıklarını söylerken, bombalı aracı kendisinin değil, diğer PKK'lının patlattığını ileri sürdü.

300 kilo bombayla saldırıyı gerçekleştiren teröristin ifadesinin alınmasıyla birlikte saldırının ayrıntıları da netleşmeye başladı. Yalnız olmadığı anlaşılan teröristin aracı oraya kendisinin koyduğunu kabul ettiği fakat tehdit zoruyla bunu yaptığını söylediği öğrenildi.

SALDIRI İÇİN İKİ ARAÇ KİRALANMIŞ

Saldırı öncesi iki adet araç kiraladıklarını belirten terörist Ç., Mahsun kod adlı bir başka teröristin ‘aracı söylediğim yere götür, park et ve git” dediğini anlattı. Aracı uzaktan kumandayla kendisinin değil, diğer teröristin patlattığını söyleyen terörist Ç, aracı park ettikten sonra Kocaköy ilçesinde bulunan kız kardeşine saklanmak için geldiğini ve burada birkaç gün kaldıktan sonra gideceğini söylediği belirlendi.

11 KİŞİ GÖZALTINDA

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Bağlar ilçesinde bomba yüklü araçla yapılan terör saldırısıyla ilgili gözaltı sayısının 11’e yükseldiğini duyurdu. Açıklamada, Olay kapsamında yapılan ev aramalarında örgütsel dokümanlar ele geçirilerek emniyet görevlilerince muhafaza altına alındığı ve soruşturmanın titizlikle çok yönlü olarak devam ettiği belirtildi.