BIST 9.916
DOLAR 32,43
EURO 34,87
ALTIN 2.432,92
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır'da servis aracına saldırı: 7 şehit

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde polisleri taşıyan servis aracına bombalı saldırı düzenlendi. Hain saldırıda 7 polis memuru şehit olurken, 27 kişi de yaralandı. Yaralılardan üçünün durumunun ağır olduğu açıklandı.

Abone ol

Hainler bu kez Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde ortaya çıktı, bombalı araçla yaptıkları saldırıda 7 polisi şehit etti. Aralarında sivillerin de bulunduğu 27 kişi yaralandığı saldırının görüntüleri de ortaya çıktı. İşte Türkiye'nin yüreğini dağlayan o anlar ve Diyarbakır'da yaşananlar;

Bağlar'da Şehirlerarası Otobüs Terminali yakınlarında özel harekat polislerini taşıyan aracın geçişi sırasında şiddetli bir patlama meydana geldi.Patlamada sivillerin de bulunduğu 7 polis şehit oldu, aralarında sivillerin de bulunduğu 27 kişi yaralandı.

ŞEHİTLERİN İSİMLERİ

Hain saldırıda polis memurları Alper Zor, Fatih Mehmet Ertuğrul, Mustafa Yİğitalp, Mustafa Karakaya, Serkan Talan ve İlyas Kaygusuz şehit düşerken yaralılardan üçünün durumunun ağır olduğu açıklandı. Aralarında sivillerin de bulunduğu 27 kişi Diyarbakır'da başta askeri hastane olmak üzere çeşitli sağlık kuruluşlarında tedavi altına alındı.

SALDIRI NASIL GERÇEKLEŞTİRİLDİ?

Hain saldırının hemen ardından polis, olay yerindeki MOBESE kameralarının kayıtlarını inceledi. Elde edilen görüntülerde patlamaya

sivil plakalı bir aracın neden olduğu ve servis aracı gelmeden yolun kenarına bırakıldığı tespit edildi. Polis hem araca ilişkin, hem de aracın sürücüsüne ilişkin inceleme başlattı.

Bu arada patlamanın şiddetiyle Şehirlerarası Otobüs Terminali ve çevredeki çok sayıda binanın camları kırıldı, bazı araçlarda hasar meydana geldi.

SALDIRI ANI KAMERADA

Bu arada İhlas Haber Ajansı, patlamaya ilişkin yeni görüntülere ulaştı. Patlamanın olduğu noktaya uzak bir bölgeden güvenlik kameraları tarafından kaydedilen görüntülerde, servis aracının geçişi sırasında yol kenarına bırakılan otomobilin patladığı görülüyor.

BAKAN YILMAZ'DAN AÇIKLAMA

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır’da polis servisine düzenlenen saldırıda 7 polisin şehit olduğunu, 13’ü polis, 27 kişinin yaralandığını belirtti.

Diyarbakır’da sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, polisleri taşıyan servis aracına yapılan saldırı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Yılmaz, saldırıda, 7 polisin şehit olduğunu, 13’ü polis, 14’ü sivil 27 kişinin yaralandığını açıkladı.