BIST 9.979
DOLAR 32,42
EURO 34,81
ALTIN 2.430,57
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan ABD'de Diyarbakır açıklaması!

ABD'deki nükleer güvenlik zirvesine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır'daki saldırıya sert tepki gösterdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'daki terör saldırısına ilişkin, "Bu saldırılar bizim terörle mücadele azmimizi kesintiye uğratmayacaktır. Terör örgütü köşeye sıkıştıkça bu tür eylemlerle alçak ve kirli yüzünü de ifşa etmektedir." dedi.

Brookings Enstitüsü'ndeki konuşmasında Erdoğan, sözlerine Diyarbakır'daki hain saldırıyla başladı. Terör saldırısında 7 emniyet

 görevlisinin şehit olduğunu söyleyen Erdoğan, bombalı saldırıda 14'ü sivil 27 kişinin de yaralandığını ifade etti. Erdoğan şunları söyledi:

Diyarbakır'da güvenlik güçlerini hedef alan terör saldırının gerçekleştiğini belirterek başladı.

"Diyarbakır'da güvenlik güçlerimizi hedef alan terör saldırısını en şiddetli şekilde lanetlediğimi belirtmek istiyorum. Hain saldırıda 7 emniyet mensubumuz şehit oldu, 13 emniyet mensubumuz ve 14 sivil vatandaşımız yaralandı. Bu saldırılar, bizim terörle mücadele azmimizi kesintiye uğratmayacaktır.

"ALÇAK VE KİRLİ YÜZÜNÜ İFŞA EDİYOR"

Terör örgütü, köşeye sıkıştıkça bu tür eylemlerle alçak ve kirli yüzünü de ifşa etmektedir. Milletimizin basireti ve desteğinin yanında, güvenlik güçlerimizin kararlılıklarıyla inşallah terör belasını bu ülkenin önünde bir engel olmaktan çıkaracağız.

Çeşitli kılıflar altında himaye gören terör, maalesef aldığı bu cesaretle ülkemizi, vatandaşlarımızı hedef almayı sürdürüyor. Bizim, buna tahammülümüz kalmamıştır. Bu saldırıların, Avrupalı ülkeler başta olmak üzere tüm dünyanın PKK terör örgütünün ve uzantılarının geçek yüzlerini görmelerine vesile olmasını diliyorum.

"TÜRKİYE'Yİ HEDEF ALDILAR"

Türkiye şu anda dünyanın en eli kanlı terör örgütlerinin ortak hedefi durumunda bulunan bir ülkedir. Buna rağmen demokrasiden, özgürlüklerden, hukuk devletinden taviz vermeden mücadelemizi sürdürüyoruz. Maruz kaldığı yüksek birçok terör tehdidiyle mukayese edildiğinde hak ve özgürlükler bakımından Türkiye'den daha ileri standartta bir ülke yoktur. Bu hakkın, ülkemize ve milletimize teslim edilmesini özellikle bekliyorum."