BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,96
ALTIN 2.448,97
HABER /  GÜNCEL

Kadınlar Meclis’e yürüdü

Nijerya’nın Borno eyaletindeki Chibok kentinde 2 hafta önce kaçırılan 200’den fazla kız öğrencinin anneleri ve akrabaları, Nijerya Meclisi’n...

Abone ol

Nijerya’nın Borno eyaletindeki Chibok kentinde 2 hafta önce kaçırılan 200’den fazla kız öğrencinin anneleri ve akrabaları, Nijerya Meclisi’ne yürüyerek, hükümetin kayıp kızlar konusunda harekete geçmesini talep etti.
Nijerya’da 2 hafta önce gece vakti kaldıkları yatakhaneden kaçırılan 200’den fazla kızın anneleri ve akrabaları, başkent Abuja’daki parlamento binasına yürüdü. Bina önünde toplanan kızgın anneler ve akrabaların “Nijerya kızlarımızı kurtar” ve “Nijerya kızlarımıza yardım et” yazılı pankartlar taşıdığı protesto gösterisinde, hükümete harekete geçme çağrısı yapıldı. Protestolara katılan annelerden Emine Muhammed, “Kızlarımız gruplara dağıtıldı ve kimisi Çad’a gidiyor, kimisinin ise nereye gittiğini bilmiyoruz. Buradaki sıkıntımız geçtiğimiz iki hafta boyunca kimseden haber almadık. Kimse çocuklarımızın nerede olduğunu söylemiyor” diye konuştu.
Parlamento adına göstericilere açıklamalarda bulunan Benue Eyaleti Senatörü Banarbas Gemamade, kaçırılan kızların kurtarılması ve şüphelilerin yakalanması için hükümet desteği ve hızlı bir şekilde harekete geçme sözü vererek, “Bu sorunda sizinle birlikteyiz. Senato Başkanı ve Senato yönetiminin tamamı sizi dinlemek için ve ne yaptığımızı söylemek için burada olurlardı ancak şuan militanlar tarafından kaçırılan 234 küçük kız konusunu ele alan bir önerge üzerinde görüşüyorlar. Bu olaylardan dolayı çok üzgün olduğumuzu belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu.
Nijerya’nın Borno Eyaleti’ndeki Chibok kentinde yaklaşık 3 hafta önce 200’ün üzerinde kız öğrenci, silahlı militanlar tarafından bulundukları okul ve yatakhanelerden gece vakti kaçırılmıştı. Birkaç aile etraftaki ormanda arama grupları oluşturarak kızlarını bulmaya çalışmış, ancak hükümetin yardımcı olmamasını sebep göstererek son vermişti. Kaçırılmaların baş şüphelisi olarak görülen aşırılıkçı örgüt Boko Haram ise henüz olayı üstlenmedi.
(İHA)