BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,91
ALTIN 2.430,08
HABER /  GÜNCEL

Göz yaşları sel oldu

İzmir’de, vatan savunmasında şehit düşen polis ve askerlerin aileleri ile birlikte gazilere Devlet Övünç Madalyası verildi. Törene katılan ş...

Abone ol

İzmir’de, vatan savunmasında şehit düşen polis ve askerlerin aileleri ile birlikte gazilere Devlet Övünç Madalyası verildi. Törene katılan şehit polis ve asker yakınları gözyaşlarına boğuldu.
Bakanlar Kurulu kararınca Devlet Övünç Madalyası’na layık görülen şehit polis ve askerlerin yakınları ile gazilere, Sabancı Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle madalyaları takdim edildi. Törene Vali Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Mehmet Çetin, Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Hasan Uşaklıoğlu ve çok sayıda üst düzey temsilci katıldı.
Törende şehitlerin ve gazilerin özgeçmişleri okunurken şehit aileleri gözyaşlarına hakim olamadı.
Şehit ailelerinin yakınlarına madalyalarını takan İzmir Valisi Mustafa Toprak, şöyle konuştu: “Bu topraklarda bugün özgürce yaşayanların, vatanına, milletine, bayrağına, ezanına ve tüm mukaddesatına bir halel gelmesini istemeyen herkesin milletimizin birlik ve beraberliğine, vatanın bölünmez bütünlüğünün korunmasına önem vermeleri gerektiğine inanıyorum. Canlarının bir parçası olan evlatlarını kaybetmiş olmalarına rağmen hiçbir zaman bedenlerinden sabrı ve dillerinden “Vatan sağolsun” cümlesini düşürmeyen şehit ve gazilerimizin aileleri, yakınları her zaman bu milletin baş tacı olacaktır." Türk milletinin her ferdinin istiklal ve istikbali için şahadeti Allah’ın kullarına nasip ettiği ölümlerin en şereflisi olarak gördüğünü anlatan Toprak, şunları söyledi: "Zira biliyoruz ki Cenab-ı Allah kutsal kitabımızda bizlere; Allah’a adanmış canları, Allah için vatan, bayrak ve ezan gibi mukaddes değerler uğruna feda edilmiş canları övmüş ve cennetiyle müjdelemiştir. Yine biliyoruz ki, Allah katında en yüce mertebe, peygamberlikten sonra şehitlik mertebesidir. Ne mutlu bu mertebelere erişenlere. Evladınızın, yakınlarınızın mukaddes anısına sunulan bu övünç madalyasını gururla taşıyınız. Çünkü Türk Milleti ilelebet payidar olmasını bu fedakarlıklara borçludur.”

BABASININ MADALYASINI TAKTI
Törende Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Mehmet Çetin de şehit yakınları ve gazilere madalyalarını taktı. Korgeneral Çetin, şehit polis memuru Murat Koç’un Devlet Övünç Madalyası’nı 5 yaşındaki oğlu Ata Koç’a taktı.
Törende görevlerinde şehit olan Piyade Uzman Çavuş Özgür Küçük, Piyade Er Mustafa Türkmen, Sıhhiye Er Yusuf Vural, Jandarma Komando Er Göksel Fidan, Jandarma Er Oğuz Şahin Kayabaş ile polis memurları Sinan Aras, Murat Koç, Samet Kırcalı, Mümin Atik’in yakınına övünç madalyası verildi.
Malullerden Piyade Üsteğmen Bülent Sarıgül, Piyade Kıdemli Çavuş Mehmet Lütfi Dal, İstihkam Uzman Çavuş Semih Gündeğer, Piyade Onbaşı Kamil Öncel, Topçu Uzman Çavuş Bülent Kusanç, Piyade Uzman Çavuş Mesut Evci, Jandarma Er Mehmet Taza, Polis Memuru Özkan Çağlar, Polis Memuru Hakan Demir, Polis Memuru Mehmet Yalçın ve Polis Memuru Serter Gönen’e de madalyaları verildi.
(İHA)