BIST 9.765
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.430,93
HABER /  GÜNCEL

Boya deposunda yangın: 2 yaralı

Adana’nın Kozan ilçesinde boya yapımında kullanılan kimyasal maddelerin bulunduğu depoda çıkan yangında 2 işçi ağır yaralandı. <br/>Edinilen...

Abone ol

Adana’nın Kozan ilçesinde boya yapımında kullanılan kimyasal maddelerin bulunduğu depoda çıkan yangında 2 işçi ağır yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, Kozan Küçük Sanayi Sitesi 2. Blok’ta Hasan Yıldırımcı’ya ait daha önce boya imalathanesi olarak kullanılan depoda yangın çıktı. Yangının üretime ara verildiği için iş yerindeki kimyasal maddelerin bulunduğu deponun boşaltılması sırasında çalıştırılan ispiralden sıçrayan kıvılcımların boya ve tinerleri tutuşturması ile çıktığı öğrenildi. Kimyasal maddelerin alev alması üzerine büyüyen yangına ilk müdahaleyi depoda çalışan işçiler yaptı. İşçilerden Yusuf Göçer (40) ve Hakan Çırpan (38), vücutlarının çeşitli yerlerinden yanarak ağır yaralandı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alınan yangında kıyafetlerinin tutuşması sebebiyle vücutlarının birçok yerinde yanıklar oluşan işçiler, Kozan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralılar, buradaki tedavilerinin ardından Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Yaralıların sevki sırasında yakınları ise sinir krizleri geçirdi.
(İHA)