BIST 10.248
DOLAR 32,28
EURO 34,74
ALTIN 2.396,14
HABER /  GÜNCEL

Kadınlar evde para basacak!

Bu proje hayata geçtiğinde ev kadınları para kazanma imkanına sahip olacak. Hatta faizsiz kredi kullandırılacak.

Abone ol

AK Parti Şişli Belediye Başkan adayı Emin Haberdar, kadınlar için hazırladığı proje hayata geçince, Şişli’de ev kadınları için ortak üretim merkezleri ve kadın atölyeleri kurulacak. Üstelik buralarda deneyim kazanıp iş hayatına atılan kadınlara kredi imkanı sunulacak.

AK Parti Şişli Belediye Başkan Adayı Emin Haberdar, ilçede yaşayan kadınlara yönelik hazırladığı Altın Halka projesi ile ev kadınlarını ekonomik hayatın içine çekmeyi hedefliyor. Proje bünyesinde oluşturulacak olan Kadın Üretim Merkezleri’nde görev alacak kadınlar özel kredilerle ev içi üretim konusunda teşvik edilecek.

• KADIN ATÖLYELERİ KURULACAK

Şişli'de ev kadınları ile genç kızların katılabileceği Kadın Atölyeleri’nde üretim ve istihdama yönelik çalışmalar yapılacak. Kadın Atölyeleri aynı zamanda kadınlarımızın, kültürel etkinliklerde izleyici değil, katılımcı olarak yer bulduğu mekânlar olacak.
AK Partili Şişli Belediyesi Kadın Atölyeleri her mahallede kısa süre içerisinde yerini alacak.

Kadın atölyeleri içerisinde okuma odaları, sahneler, seminer salonları, tiyatro ve sinema etkinlikleri için birimler kurulacak, atölyelerin yönetim ve idaresi Şişli'de yaşayan, aynı mahallede oturan kadınlar tarafından yürütülecektir.

• ÜRÜN SATIŞ MERKEZİ

Şişli'de kadınların sosyal hayatını canlandırmak, bütçelerine katkı sağlamak amacı ile ürün satış merkezleri kurulacak, kadın atölyelerinde hanımlar tarafından üretilen ürünler AK Partili Şişli Belediyesi imkânlarıyla satışa sunulacak. 

[PAGE]

  • KADINLARA ÖZEL GİRİŞİMCİ KREDİSİ

Kadın iş merkezlerinde ticari deneyim kazanan kadınlar için AK Partili Şişli Belediyesi'nin öncülüğünde AB destekli uzun vadeli faizsiz kredi kullanılarak atölyeler kurulacak. Bu atölyelerde yine Kadın İş Merkezlerinde kazanılan beceriler Türkiye ekonomisine kazandırılacak.

NELER ÜRETİLEBİLİR?

• Perde, yatak örtüleri, yastık kılıfları banyo takımları, terlik ve el havluları
• Sanayi tipi mutfaklar için yöresel yemekler
• Bebek setleri, yün bebek örgüleri
• Her türlü erkek-kadın yün örgü işleri
• Oyuncak ve yöresel oyuncaklar
• Yöresel el işleri