BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Veli Küçük ile baba-oğuldu

Ergenekon soruşturmasının 9 numaralı gizli tanığı Osman Yıldırım, Danıştay davasına ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı.

Abone ol

Danıştay ve Cumhuriyet gazetesi saldırılarının sanığı, Ergenekon soruşturmasının 9 numaralı gizli tanığı olarak geçen Osman Yıldırım, “Alparslan Aslan ile Veli Küçük baba-oğul gibiydi” dedi. 

 Danıştay baskını davasında ömür boyu hapis cezasına çarptırılan, ancak Yargıtay’ın Ergenekon davası ile birleştirilmesi için bozma kararı vermesi ile yeniden yargılanacak olan Osman Yıldırım’ın 13 sayfalık ifadesi Ergenekon davasının görüldüğü mahkemeye ulaştı.

Danıştay saldırganı Alparslan Aslan ile emekli Tuğgeneral Veli Küçük’ün ilişkisinin “Baba-oğul gibiydiler” şeklinde açıklayan Yıldırım, bu ikilinin memleket meseleleri üzerine sohbet ettiklerini öne sürdü.

ADRESİ HATIRLAYAMADI
Yıldırım, Cumhuriyet gazetesine bomba atılması için görüşmelerin yapıldığını öne sürdüğü Ataşehir’deki evin adresini ise tam hatırlamıyor.

“Tarif edebilir misin?” sorusu üzerine ise “Ataşehir’de Migros’a sırtını dönüyorsun. rampa aşağı 500 metre 1000 metre gidiyorsun. dubleks bir villa... Ancak hiç dikkat etmedim, geceydi. Muzaffer Tekin’in koruması arabayla geldi beni götürdü. Sitenin ismi vardır ama hatırlamıyorum” diyor.

Ancak ev hakkında ayrıntı istenmesi üzerine Yıldırım, önce 3, sonra 5 katlı villaydı diyor. Görevlilerin 5 kat villa için yüksek demesi üzerine de buluştukları yerin site içinde apartman dairesi olduğunu iddia ediyor

“MERAK ETMESİN 3-4 YILDA ÇIKAR”
Cumhuriyet gazetesine bomba atılması karşılığı kendisine 500 bin dolar vaadedildiği iddialarını yineleyen Osman Yıldırım, emekli binbaşı Zekeriya Öztürk’ün gözaltına alındığında aynı davada yargılanan arkadaşı Erhan ile kendisine selam gönderdiğini ve “Merak etmesin 3-4 yıl yatar çıkar” dediğini öne sürüyor.