BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,58
ALTIN 2.381,39
HABER /  POLİTİKA

Kadın vekilleri hiç böyle görmemiştik

TBMM'deki kadın milletvekilleri dans etti. Erkek vekiller alkışlarla eşlik etti. Ortaya hiç de görmeye alışkın olmadığımız bir manzara çıktı.

Abone ol

One Billion Rising etkinliği kapsamında bir milyar kişi kadına karşı şiddete karşı ayaklandı. 14 Şubat sebebiyle bugün gerçekleştirilen 'kadına şiddete hayır" protestosuna dünya çapında 1 milyar kişinin katılımı hedefleniyor.

Kadına karşı şiddeti protesto etmek amacıyla gerçekleştirilen bu eylemden TBMM'deki kadınlar da geri kalmadı. 

CHP'li ve AK Partili
kadınlar ve diğer muhalefet parti vekilleri kadına karşı şiddeti protesto etmek için Meclis'te dans ettiler. Kadınların protesto dansını gören erkek milletvekilleri de kadın vekillere destek vermek amacıyla eyleme katıldılar.

AK PARTİ VE CHP DANSI BAŞLATTI

AK Parti Grup Başkanvekili Ayşenur Bahçekapı ve CHP Ankara milletvekili Aylin Nazlıaka dansı başlattılar ve iktidar partisi ve muhalefet partisi milletvekilleri de dans etmeye başladı.

kadin-vekiller-mecliste-dans-etti.jpg

Etkinliğe AK Parti Grup Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Azize Sibel Gönül, AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur ile CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve Manisa Milletvekili Özgür Özel katıldı.

Özellikle AK Partili Bahçekapılı ve CHP'li Nazlıaka'nın birlikte yaptıkları dans beğeni topladı.

BUGÜN BURADA HİÇBİR PARTİ YOK

Etkinliğin sonunda tüm milletvekilleri etkinlikle ilgili açıklama yaptı. AK Parti Grup Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, bugün dünyada '1 milyar kadının ayağa kalkıyor' etkinliği olduğunu ve Türkiye'den bu etkinliğe katılım olduğunu belirterek, "Biz de TBMM de kadın parlamenterler ve basında çalışan kadın arkadaşlarımızla birlikte katılmak istedik. Erkek parlamenter arkadaşlarımız da bize eşlik ettiler. Bugün burada hiçbir parti yok, hepimiz tek yürek halinde 'kadına yönelik şiddete hayır' diyoruz" dedi.

kadin-vekiller-dans.jpg
CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka da, "Dünya yerinden oynar, kadınlar özgür olsa" dedi.Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Azize Sibel Gönül de, "Kavgayı ağacın yaprağına yazmak isterdim, Sonbahar gelsin yaprak dökülsün diye. Nefreti bulutların üstüne yazmak isterdim, yağmur yağsın, bulutlar yok olsun diye. Öfkeyi karların üstüne yazmak isterdim, güneş açsın karlar erisin diye. Sevgiyi ve dostluğu tüm insanların ve yeni doğmuş bebeklerin kalbine yazmak isterdim, onlar büyüsün tüm dünyayı sarsın diye" şeklinde konuştu.

KADINLAR ÖLMESİN

CHP Manisa Milletvekili Özgür ise, Meclis'teki tüm erkek parlamenterler adına dünyanın bu en büyük, en vicdan sahibi ve en önemli gücünün karşısında saygıyla eğildiklerini belirterek, "Savaşlar olmasın, çocuklar ölmesin, şeker de yiyebilsinler. Kadınlar ölmesin, dans edebilsinler ve dünyayı bizim için ve tüm evren için daha güzel kılabilsinler. Hepsini çok seviyoruz, hepsinin önünde saygıyla eğiliyoruz" dedi.

one-billion-rising.jpg