BIST 10.541
DOLAR 32,28
EURO 35,01
ALTIN 2.476,10
HABER /  POLİTİKA

Kadın sorunları kadın vekili uyuttu

Kadının Toplumdaki Yeri konulu panel kadın bakanı uyuttu! Eski bakanın bu görüntülü bir hayli şaşırttı!

Abone ol

Trabzon’da düzenlenen, ‘Kadının Toplumdaki Yeri ve Önemi’ konulu panele katılan TBMM Kadın ve Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı, eski Bakan Güldal Akşit, panelistlerin konuşması sırasında zaman zaman uyuya kaldı.

Trabzon Belediyesi tarafından Park Restoran’da, ‘Kadının Toplumdaki Yeri ve Önemi’ konulu bir panel düzenlendi. Panele Eski Devlet Bakanı ve TBMM Kadın ve Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Güldal Akşit, Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu ve vatandaşlar katıldı. Panelin sonuna doğru da Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak, Trabzon Valisi Recep Kızılcık ve Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu salona geldi. Konuşmacılar, kadının toplumdaki yeri ile ilgili bilgiler verdi.

Panelistlerin konuşması sırasında eski Bakan Akşit’in zaman zaman uykuya yenik düştüğü gözlendi. Yorgun olduğu gözlenen Akşit’e çay ve pasta servisi yapılarak uykusu dağıtılmaya çalışıldı. Panelde söz alan Akşit, siyasi geçmişi ile ilgili bir konuşma yaptı. En büyük heyecanını Turizm Bakanı olarak Cumhurbaşkanlığı’na çıkarken yaşadığını ifade eden Akşit, Başkanı olduğu komisyon hakkında bilgi verdi. Sığınma evleri hakkında yeni bir yasal düzenleme ile ilgili de bilgi aktaran Akşit, “Kadın sığınma evleri konusunda bir yasal düzenleme yapmıştık. Nüfusu 50 binin üzerinde olan belediyeler kadın sığınma evi açar şeklinde bir hüküm vardı. Gelen yasa teklifinde bu hükmün, ‘Kadın sığınma evleri açmakla mükelleftirler’ şeklinde değiştirilmesi isteniyor. Bu da pek çok belediyenin kadınlarla ilgil konulara, ‘gerekir mi gerekmez mi?’, ‘maddi külfet yaratır mı?’ şeklinde yaklaşmalarından kaynaklanıyor. Bu yasa teklifi geçerse zorunluluk haline gelecek” dedi.

Akşit’in ardından Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Özak ve Trabzon Valisi Kızılcık’ta kısa birer konuşma yaptılar. Panel sonunda toplu olarak hatıra fotoğrafı çektirilirken, katılımcılara da Trabzon Belediyesi tarafından plaketler ve çiçekler verildi.

Akşit, panel sonunda gazetecilerin zaman zaman gözlerinin kapanması ile ilgili bir sorusunu da yanıtladı ve “Geçen hafta yoğundu. Meclis programımız çok yoğundu. Ancak arkadaşlarımı zaten dinliyorum. Dolayısı ile illaki dört gözle dinlemek diye bir şey yok. Önemli olan kulakla dinlemektir. Zaten bahsedilenler düzenlemeler bizim bildiğimiz düzenlemeler. Benden ziyade diğer dinleyicilerin bunu dinlemesi ve sindirmesi önemlidir. Her zaman merak etmeyin kulağımız konuşmacıdadır” dedi.