BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Başbakanlık Genelkurmayı yalanladı

Asker ve hükümet yine karşı karşıya. Genelkurmay "talimatla bu siteleri izledik" dedi. Başbakanlık bu açıklamayı yalanladı.

Abone ol

Başbakanlık TSK'ya "siteleri izleme emrini kimden aldınız" diye sordu. Takibe alınan siteler hükümet ile askeri karşı karşıya getirdi. Başbakanlık'ın bugün yaptığı açıklamalar askerin dünkü açıklamalarının tan tersi yönde.

Genelkurmay Başkanlığı, Başbakanlık talimatıyla irticai faliyetlerde bulunduğu iddia edilen siteleri izlediklerini söylemişti.

Asker 5651 sayılı kanun çerçevesinde ve Başbakanlık talimatıyla kurulduğu belirtilen açıklamada "normal işlemin kamuoyuna aktarılış şekli ve

 Genelkurmay topu hükümete atmıştı

Geçen günlerde elektronik postayla gönderilen ihbar mektubu ile ilgili sorular üzerine Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşaviri Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu, bir muhbir tarafından kaleme alındığı iddia edilen ikinci ihbar mektubunda, TSK tarafından işletilen internet siteleriyle ilgili bir andıcın medyaya gönderildiğini belirterek, ''Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Başbakanlığın ilgili plan ve direktifleri çerçevesinde irticai ve bölücü tehdit unsurlarını izlemek üzere kurulmuş, işletilmiş internet siteleri bulunmaktadır'' demişti.

zamanlaması düşündürücüdür" denilmişti..

BAŞBAKANLIK MEVZUATI BULAMADI

Harekete geçen Başbakanlık kaynakları mevzuatta böyle bir talimatın olup olmadığını araştırdı. Bulunamayınca konunun Genelkurmay'a sorulması kararlaştırıldı.

Başbakanlık Müsteşarlığı tarafından özel bir kurye ile Genelkurmay'a gönderilen yazıda bu sitelerin kuruluşu ve izlenmesine ilişkin işlemlerin hangi mevzuata dayanılarak yapıldığı, böyle bir mevzuat varsa buna dayananılarak bugüne kadar ne gibi işlemlerin yapıldığının açıklanması istendi.