BIST 10.739
DOLAR 32,26
EURO 34,93
ALTIN 2.428,55
HABER /  GÜNCEL

Hikmet Şahini vuran zanlı yakalandı

Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Hikmet Şahin'i vurarak ağır yaralayan Hüseyin Ş. Antalya'da yakalandı.

Abone ol

Bursa Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Hikmet Şahin'i (59)geçtiğimiz çarşamba günü işyerinde silahla bacağından vurarak ağır yaralayan Hüseyin Ş. Antalya'da yakalandı.

Bursa'ya getirilen Ş. , Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, "Bursa'yı sattın, beni sattın. Hırsız Başkan!" diye bağırdı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Hikmet Şahin, Yalova Yolu'ndaki işyerinde geçtiğimiz çarşamba günü saat 15.00'te silahlı saldırıya uğramış ve bacaklarından ağır yaralanmıştı. Olay sonrası aşırı kan kaybettiği için duran kalbi Özel Acıbadem Hastanesi'nde 45 dakika sonra çalıştırılan ve tedavisi yoğun bakım ünitesinde devam eden 6 çocuk babası Hikmet Şahin'i vuran kişinin, kendisiyle görüşmeye gelen bir çok suçtan sabıka kaydı olan Hüseyin Ş. olduğu belirlenmişti.

Bursa Polisi, Hikmet Şahin'i vuran Hüseyin Ş. 'i bu sabah saat 06.00 sıralarında Antalya'da bir otel odasında yalnızken yakalandı. Gözaltına alınan şahıs bugün saat 16.40 sıralarında Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Ş. polis eşliğinde binaya girerken, "Bursa'yı sattın. Beni sattın. Hırsız Başkan" diye bağırdı.

Şahin'i vuran Hüseyin Ş.'nin yakalanması ile Emniyet Müdürlüğü binası önünde gazetecilere bir açıklama yapan Bursa Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, "Şahsın çıkabileceği sınır kapıları uyarılmış, fotoğrafları dağıtılmıştı. Araştırmamız neticesinde zanlının İstanbul'da sahte kimlik temin ettiğini ve Antalya'ya gititiğini öğrendik. Ekiplerimiz bu sabah saat 06.00 sıralarında Hüseyin Ş.'yi Lara'da bir otelde yalnız olarak bularak gözaltına aldı. Zanlı yakalandığında suç aleti silah yanında değildi. Sorgu aşamasına henüz gelmedik. Araştırmamız çok yönlü olarak devam ediyor. Bundan sonrasın da ise Savcının talimatına göre hareket edeceğiz" diye konuştu.

Herhangi bir işte çalışmayan ve daha önce 3 ayrı cinayetten hüküm giydiği öğrenilen Hüseyin Ş. , geçtiğimiz 2 Mayıs günü tartıştığı arkadaşı Yavuz Baytemur tarafından tabanca ile vurulmuştu. Ağır yaralanan Şimsek kaldırıldığı hastanede ameliyat edilerek kurtarılmıştı.

2004-2009 tarihleri arasında AKP'den büyükşehir belediye başkanlığı görevini yürüten Hikmet Ş., 29 Mart Yerel Seçimlerinde partisi tarafından aday gösterilmeyince Demokrat Parti'den büyükşehir belediye başkan adayı olmuştu. Seçimi kaybeden ve İnegöl'de bir çok ahşap üzerine üretim yapan fabrikaları bulunan Hikmet Ş., Yalova yolundaki kendisine ait mobilya mağazasını ofis olarak kullanıyordu.