BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

Ziya Doğanın maç cezası indirildi

PFDK tarafından 2 maç men cezası alan Diyarbakırspor Teknik Direktörü Ziya Doğan'ın cezasını 1 maça indirdi.

Abone ol

Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Gaziantepspor ile yapılan karşılaşma sonrası açıklamaları nedeniyle Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından 2 maç men cezası alan Diyarbakırspor Teknik Direktörü Ziya Doğan'ın cezasını 1 maça indirdi.

Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, başkanın çağrısı üzerine bugün olağanüstü toplanan Tahkim Kurulu, Diyarbakırspor Kulübü'nün, teknik direktör Ziya Doğan ile ilgili PFDK'nın kararına karşı yaptığı itirazı inceledi.

Açıklamada, itirazın kısmen kabulüyle cezanın bir maça indirilmesi yönünde oy birliğiyle karar alındığı belirtilerek, şu görüşe yer verildi:

''Diyarbakırspor Kulübü Teknik Sorumlusu Ziya Doğan'ın, PFDK'nın 05/11/2009 tarih ve 2009-2010/428-519 sayılı kararına karşı E.2009/633 numaraya kayıtlı dosyası incelendi. İtirazın süresinde yapıldığı ve gereken peşin maktu harcın yatırıldığı görüldü. Dosya incelendi. Yapılan müzakere sonucunda PFDK tarafından Ziya Doğan'a sportmenliğe aykırı beyan ve demeçleri nedeniyle FDT'nin 37/3.maddesi uyarınca verilen 2 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı cezasına karşı yapılan itirazın kısmen kabulü ile olayın oluş şekli ve FDT'nın 37/3. maddesinde belirtilen asgari hadden ayrılmayı gerektirecek unsurlara rastlanılmadığından cezanın 1 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı cezası şeklinde oy birliğiyle değiştirilerek onanmasına karar verilmiştir.''