BIST 10.163
DOLAR 32,26
EURO 34,80
ALTIN 2.407,83
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Kadın öğretmenden öğrenciye dayak iddiası

Adana’da bir kadın öğretmenin, sınıfa geç gelen öğrenciyi darp ettiği ileri sürüldü. Hastaneden rapor alan aile, ’darp etmediğini, elinin ça...

Abone ol

Hastaneden rapor alan aile, ’darp etmediğini, elinin çarptığını’ söyleyen öğretmenden şikayetçi oldu.

Olay, merkez Seyhan ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre, 12 yaşındaki 6. sınıf öğrencisi M.Ç. sabahleyin okuluna gitti. Bir kaç saat ders gördükten sonra zilin çalmasıyla teneffüse çıktı. Teneffüs bittikten M.Ç. sınıfına girmekte gecikti. Bu arada nöbetçi kadın öğretmen E.G. öğrencileri hızlı olması konusunda uyardı. Öğrenciler sınıfa girmek için uyarısına rağmen yavaş davranınca sınıfın kapısında bekleyen öğretmen içeri giren öğrencilerin kulağını çekmeye başladı. Bu sırada M.Ç. sınıfa girerken öğretmeni tarafından tokatlandı. Çocuğun aldığı darbe ile gözü ve yanağından yaralandı. Ancak öğretmen fark etmedi. M.Ç. de öğleye kadar okulunu tamamlayıp evine gitti. Öğrencinin çalışan annesi Özlem Ç. (33) akşam eve geldiğinde M.Ç. annesinden gözünü kaçırdı. Bir şey olduğunu fark eden anne "Ne oldu oğlum sana, bana bak" diyerek kontrol ettiğinde gözünün kanlandığını gördü. Sinirlenen anne oğluna ne olduğunu anlatmasını istedi, M.Ç. okulda öğretmenini tokat attığını söyledi. Anne hemen hastaneye giderek oğlunu tedavi ettirip darp raporu alarak, öğretmenden şikayetçi oldu.

M.Ç. kendisinin hiçbir suçu yokken öğrencileri sınıfa sokmaya çalışan öğretmeninin tokat attığını belirterek, "Sınıfa giren herkesin kulağını çekti bana da tokat attı. Attığı tokat gözümü geldi" diye ağladı.
Akşam işten eve geldiğinde oğlunun gözünü kanlar içinde görünce şok olduğun söyleyen anne ise hemen hastaneye gittiğini belirterek, "Gece yarısına kadar hastanede kaldım. Oğlumun gözünü muayene ettirip rapor aldım. Daha sonrada polis merkezine gidip öğretmeden şikayetçi oldum. Ben oğlumu okula emanet ediyorum böyle mi yapılmalı. Bu olay sabahtan olmuş hiç kimse haber de vermiyor. Benim oğluma bir şey olsa saatler sonra mı öğreneceğim. Bunu yapan bir de kadın öğretmen. Bu kadının çocuğu yok mu? Nasıl kıyıp da vurdun benim oğluma. Ya benim oğlum kör olsaydı. Ben kesinlikle şikayetçiyim" diye ağladı.
Kadın öğretmen E.G. ise, öğrenciye kasıtlı olarak vurmadığını, öğrencileri sınıfa sokmaya çalışırken bir öğrenciye elinin değdiğini onun M.Ç. olduğunu bile bilmediğini ileri sürdü.
Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü ise konuyla ilgili inceleme başlatırken okullarda öğretmenin öğrenciyi darp etmesinin mümkün olmayacağını, böyle bir şey olması halinde gerekli cezanın verileceğini kaydetti.
(İHA)