BIST 10.267
DOLAR 32,31
EURO 34,77
ALTIN 2.408,84
HABER /  DÜNYA

Ölen eşi ve çocukları için şehitlik istedi

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesine Suriye tarafından düşen top mermisi sonucu eşini ve çocuklarını kaybeden Ömer Timuçin, ailesinin şehit statü...

Abone ol

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesine Suriye tarafından düşen top mermisi sonucu eşini ve çocuklarını kaybeden Ömer Timuçin, ailesinin şehit statüsüne alınmasını istedi.
Yaklaşık sekiz ay önce Akçakale’ye düşen top mermisi sonucu eşini ve 3 çocuğunu kaybeden Ömer Timuçin basında kendisi ile ilgili çıkan haberler konusunda açıklık getirdi. Devletin kendisine her zaman sahip çıktığını ifade eden Ömer Timuçin eşinin ve çocuklarının Şehit statüsüne alınmasını istedi.
Bu konuyla ilgili olarak bir basın açıklaması yapan Ömer Timuçin şunları ifade etti:
“Evime düşen bombadan sonra evimin tamiratı yapıldı. İçerisindeki eşyalar değiştirildi. Çocuklarımızın psikolojisi düzelmesi için Sayın Başbakanımızdan burayı talep ettim. Bu evi bana yaptılar. 7-8 dönüm arazi üzerine kuruldu bu ev. AFAD müdürlüğünden 50 bin TL, Akçakale Kaymakam Eyüp Fırat’ın katkılarıyla sosyal yardımlaşma vakfından da 11 bin TL yardımında bulundular. Sayın Valimiz ve Kaymakamımız haftalık bizi ziyaret ediyorlar. Taziye ziyaretlerimize Genelkurmay başkanı, Milli eğitim bakanı, tüm milletvekillerimiz geldi Hepsinden Allah razı olsun. Devletimiz beni sahipsiz bırakmadı. Ben yüce Türk devletimden şunu talep ediyorum. Ölen çocuklarımın Şehit, kalan çocuklarımın gazi olmasını istiyorum. Şehit ve gazi haklarından da yararlanmak istiyorum” dedi.
(İHA)