BIST 10.277
DOLAR 32,33
EURO 34,81
ALTIN 2.395,58
HABER /  DÜNYA

YSK kanununda uzlaşma sağlandı

CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen, Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun çalışmalarının olumlu bir şekilde ilerlediğini belirterek, Yüksek Seçim Ku...

Abone ol

CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen, Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun çalışmalarının olumlu bir şekilde ilerlediğini belirterek, Yüksek Seçim Kurulu Kanunu ile ilgili madde de uzlaşma sağlandığını belirtti.
CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen, Türkiye’deki çocuk haklarıyla ilgili olarak beraberindeki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle birlikte TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısın ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Türmen, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) Türkiye’de kadınların kendi soyadlarını kullanabilmelerinin önünü açan kararı değerlendirdi. “Bu birinci karar değil, daha önce de aynı kararı vermişti, bu bir tekrar niteliğinde” diyen Türmen, AİHM’in kadınların eşlerinin soyadını kullanmak zorunda olmasını bir insan hakları ihlali olarak ortaya koyduğunu belirtti. Türmen, AİHM kararından sonra ise Türkiye’nin atması gereken adımın konuyla ilgili yasaları değiştirmek olduğunu söyledi.

"YSK İLE İLGİLİ MADDE ÜZERİNDE UZLAŞMA SAĞLANDI"
Rıza Türmen, gazetecilerin Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun çalışmalarıyla ilgili bir sorusu üzerine ise çalışmaların olumlu bir şekilde ilerlediğine vurgu yaptı. Anayasa çalışmalarının son gününün ne zaman olduğunun bilinmediğine dikkat çeken Türmen, “Eğer bir son gün belirlenecekse, bunu komisyonun kendisi yapması lazım. Dışarıdan kimsenin buna karar vermemesi lazım” şeklinde konuştu.
Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun çalışmaları noktasında izledikleri yöntemden de bahseden Türmen, önce milletvekili danışmanlarının görüşülecek maddeyi kendi aralarında görüştüğünü, daha sonra da milletvekillerinin o maddeyi görüştüklerini anlattı. Türmen, milletvekili danışmanlarının ise dün akşam bir toplantı gerçekleştirdiklerini ve Yüksek Seçim Kurulu Kanunu ile ilgili bir madde üzerinde anlaşma sağladıklarını belirtti. Türmen, çalışmaların ilginç bir şekilde hızlanmış olmasıyla ilgili olarak ise partilerin kırmızı çizgilerinden fedakarlık yapmaya başladıklarına işaret etti.
(İHA)