BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  DÜNYA

Dikkat başımıza çamur yağabilir

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, özellikle Kıyı Ege ve Marmara’nın güney kesiminde atmosferin üst seviyelerinde görülen ’toz taşınımı’ sebebiyle...

Abone ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, özellikle Kıyı Ege ve Marmara’nın güney kesiminde atmosferin üst seviyelerinde görülen ’toz taşınımı’ sebebiyle çamur şeklinde yağış olabileceği uyarısında bulundu.
Balıkesir Valiliği’nin Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’ne dayandırarak yaptığı açıklamada, son uydu görüntülerine ’toz taşınımı’ olayına dikkat çekildi. Meteorolojiden yapılan açıklamada,
"Son uydu görüntülerine göre atmosferin üst seviyelerinde görülen toz taşınımının Kıyı Ege’de (İzmir, Aydın, Manisa) ve Güney Marmara’da (Balıkesir, Çanakkale) zamanla yer seviyesine kadar inmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (hava kalitesinde azalma, görüş mesafesinin düşmesi, çamur şeklinde yağış vb.) karşı tedbirli olunması gerekmektedir."
Meteorolojik ihbarda belirtilen hadisenin başlayış ve bitiş zamanı ise bu sabah (29 Mayıs) saat 08.30 ila yine bu akşam 21.00 saatleri arası olarak öngörüldü.
(İHA)