BIST 10.247
DOLAR 32,29
EURO 34,80
ALTIN 2.408,47
HABER /  GÜNCEL

Samast'ın jandarma ilişkisi mercek altında

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin devam eden soruşturmada Dink’in katil zanlısı Ogün Samast’ın yeniden ifadesi alındı.

Abone ol

Soruşturmayı yürüten savcı Muammer Akkaş tarafından yaklaşık 2 saat ifadesi alınan Samast’ın avukatı sorguda yer almadı.

Keşfe Astsubay mı götürdü?

Devam eden Dink soruşturmasında Savcı Akkaş’ın dinlediği ‘gizli tanık Barış’, Ogün Samast’a, Trabzon ve İstanbul İl Jandarma’daki bazı görevlilerin yardım ettiğini öne sürmüştü. Dink’in öldürülmesinde, dönemin Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Dursun Ali Karaduman’ın da rol oynadığını iddia eden tanık, Samast’ın bir astsubay tarafından İstanbul’a getirildiğini ve burada keşif çalışması yaptıklarını anlatmıştı.

Jandarmayla ilişkin neydi?

Savcı Akkaş, Samast’a gizli tanık Barış’ın cinayetin arkasındaki jandarma irtibatını deşifre eden ifadelerini de sordu. Yaklaşık 2 saat süren ifadenin ardından Samast tutuklu bulunduğu cezaevine götürüldü. Savcı Akkaş’ın Dink’i öldürtmek suçundan müebbet hapis alan Yasin Hayal ile beraat eden Erhan tuncel’i de ifadeye çağıracağı öğrenildi.