BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,57
ALTIN 2.501,25
HABER /  GÜNCEL

'Kadın hakları devletin sorumluluğundadır'

Vali Yüksel, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının tanınmasının 79. yıl dönümü nedeniyle mesa yayınladı.

Abone ol

Ankara Valisi Alâaddin Yüksel, günümüzde toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve kadın haklarının teminat altına alınmasının devletlerin sorumluluğunda olması gerektiğini söyledi.

Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının tanınmasının 79. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımlayan Vali Yüksel, “Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının tanınması Türkiye Cumhuriyeti'nin çağdaşlaşmasında önemli bir göstergedir ve kadınların erkeklerle eşit koşullar altında toplumsal yaşama katılmaları Cumhuriyetimizin aydınlık yolunu açmıştır” dedi.

"KADINA ŞİDDET KABUL EDİLEMEZ"

Günümüzde toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve kadın haklarının teminat altına alınmasının devletlerin sorumluluğunda olması gerektiğini vurgulayan Vali Yüksel, şöyle devam etti:

"Dünyada olduğu gibi ülkemizde de alınan tüm tertip ve tedbirlere rağmen kadına yönelik şiddetin toplumsal bir sorun olarak varlığını halen sürdürmesi asla kabul edilemez. Ankara ilinde kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda mevcut durumu ve faaliyetleri belirlemek amacıyla gayretli ve sorumlu çalışmalar sürdürülmekte olup, Ankara Valiliği başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarımız, üniversitelerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte bu önemli toplumsal sorunla mücadelede kararlıyız. Yaşamın her alanını eşit bir biçimde paylaşmada ve sorumlulukları da eşit olarak yüklenmede üzerine düşen tüm görevleri layıkıyla yerine getiren Ankaralı kadınlarımızı, eşim Emine Yüksel ile birlikte saygılarımızla selamlıyoruz.”