BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.310,52
HABER /  DÜNYA

Üniversite öğrencisine Rabia gözaltısı

Mısır'ın Nil Deltası'ndaki el-Menufiye ilinde üniversite öğrencisi Şeyma el-Hadidi, çantasının üzerinde Rabia işareti bulunduğu için gözaltına alındı.

Abone ol

Öğrenci kaynaklarından alınan bilgiye göre, Menufiye Üniversitesi güvenlik görevlileri, kız öğrenci Hadidi'yi çantasının üzerinde Rabia işareti olduğu için polise ihbar etti. Bunun üzerine Hadidi, polis tarafından gözaltına alınarak savcılığa sevk edildi.

Hukuk kaynakları da savcılığın, polisin konuyla ilgili araştırma sonuçlarının ulaşması için Hadidi'yi sorgulamayı bugüne ertelediğini belirtti.

Mısır'ın kuzeyindeki Kefr eş-Şeyh ili Başsavcılığı da 28 Kasım Perşembe günü de lise öğrencisi Halid Bakara hakkında Rabia işaretli cetvel taşıdığı gerekçesiyle 15 gün gözaltı kararı vermişti.

Mısır'da askeri darbeyle görevinden alınan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi yandaşlarının Rabiatul Adeviyye Meydanı'nda yaptığı gösterilere 14 Ağustos'ta güvenlik güçleri tarafından müdahale edilmesinin ardından, Rabia işareti direnişin sembolü haline gelmişti.

19 KİŞİYE TUTUKLAMA

Kahire'de, Kasr Nil Savcılığı izinsiz gösteri yapmak suçundan 19 kişiye 4 gün ihtiyati tutuklama kararı verdi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, savcılık, pazar günü Tahrir Meydanı'nda düzenlenen eylemler için açtığı soruşturma kapsamında "izinsiz gösteri yapmak, trafiği engellemek, polis memuruna taş atmak, kaldırım taşlarını kırmak, meydandaki ağaçları kesmek, polis ve ordu karşıtı pankartlar taşımak" suçundan 19 kişiye 4 gün ihtiyati tutuklama, 18 yaşından küçük 2 çocuğun da ıslahevine gönderilmesine karar verdi.

İhtiyati tutuklama kararı verilen kişilerin öğrenci olup olmadığına dair bir bilgiye yer verilmedi.