BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Cemaat CHP için lobi yapacak mı?

CHP'nin Fethullah Gülen Cemaati'nin ABD'deki çatı örgütlerinden Türk Amerikan Birliği (TAA) temsilcileriyle görüşmesinin yankıları sürüyor

Abone ol

CHP'den cemaatle görüşmeye ilişkin ilk açklama CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu'ndan geldi.

Loğoğlu kahvaltıya ilişkin, "Sabahki kahvaltı konusunda, çok ciddi çevrelerin ciddi olduğunu ifade ettikleri rahatsızlık duyacakları muhakkak. Ama biz bunu kimseden gizlemedik, bunun yapılacağını açıkça söyledik. Gittiğimiz yer Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının kurumu ve kuruluşu. Faaliyetleri hakkında farklı değerlendirmeleriniz olabilir. CHP herkesin partisi ise, biz bütün vatandaşlarımıza erişmek ve ulaşmak durumundayız. Nasıl diğer Türk kuruluşları ile görüşüyorsak, bunlarla da görüştük. Bu ilkesel bir durum, ilkesel bir duruş" dedi. 

'RAHATSIZ OLANLAR OLACAKTIR'

Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyetin temaslarına yönelik Osman Korutürk ile birlikte gazetecilere bilgi veren Faruk Loğoğlu, gazetecilerin 'Bu durum CHP seçmeninde rahatsızlık yaratır mı' sorusuna verdiği yanıtta da, 'Mutlaka olacaktır ama neticede doğru bir tavır, kucaklayıcı, birleştirici bir tavır olduğunu kabullenmemiz lazım' dedi. Bir kısım vatandaşları, 'sen söyle düşünüyorsun', 'sen kötü düşünüyorsun' diye dışlayarak gitmenin doğru olmadığını anlatan Loğoğlu, 'Yani biz oraya gidince onların görüşlerine tabii olduk, onların görüşlerini benimsedik gibi bir anlam yok. Bir siyasi partinin kapıları herkese açık olmalı. Bu ziyaret Genel Başkan olduğu için daha fazla ilgi görmüş olabilir' diye konuştu. 

CEMAAT LOBİ YAPACAK MI?

Loğoğlu, 'Cemaat kuruluşlarının CHP adına lobicilik yapıp yapmayacakları mesajını aldınız mı' sorusunu da 'Hayır, aksini de almadık. Öyle bir şey yapacaklarına ilişkin bir imada bulunmadılar. Yalnız şunu bilin, bunlar Türkiye'ye de bir sürü heyet getiriyorlar. Kongre mensupları, senatörler veya başka görevliler. Biz de genelde çeşitli noktalarda bunları kabul ediyoruz. Biz bu erişim yöntemine baktığımızda 'Bu Gülen Hareketi', Bu şu etnik grup, bu şu mezhep' şeklinde bakamıyoruz, bakmıyoruz' diye yanıtladı. CHP ile ilgili haberlerin Türkiye'de görsel medyada, yazılı medyada yer almadığını yada çok az yer aldığını savunan Loğoğlu, 'Onun için bizim mümkün olduğu kadar radar ekranımıza kim giriyorsa, onlara bizim sıkıntılarımız, beklentilerimizi, görüşlerimizi anlatmamız lazım. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, oy hakkı ve özgür iradeleri olan insanlar' diye konuştu.