BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,88
ALTIN 2.442,40
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kadın cinayetleri protesto edildi

Boğularak öldürülen Öznur Uluişdene ve diğer kadınlara yönelik işlenen cinayetleri protesto etti.

Abone ol

 Eskişehir Kadın Platformu üyeleri, bir süre önce ormanlık alanda boğularak öldürülen Öznur Uluişdene ve diğer kadınlara yönelik işlenen cinayetleri protesto etti.

İstiklal Mahallesi Porsuk Bulvarı'nda toplanan grup adına açıklama yapan Seval Kutlu, 11 yaşındaki Öznur'un öldürülmesinin vahşice olduğunu belirtti.

Kadınlara yönelik işlenen cinayetler için eylemlerini sürdüreceklerini ifade eden Kutlu, "Biz Öznur kardeşimizin hakkını arayacağız. Biz Öznur'u veya başka bir bayan arkadaşımızın öldürülmesini istemiyoruz. Biz bugün Öznur ve diğer ölen kadınlar için 30 dakikalık oturma eylemi yapacağız. Öznur kardeşimizin annesi Döndü Uluişden, ablası Özlem Uluişden, erkek
kardeşi Ömer Uluişden aramızda bulunuyor. Oturma eylemimize onlar da katılacaklar. Bu suçtan dolayı ceza almış kişilerin cezaları niçin azaltılıyor? Devlet bu konu hakkında artık bir yasa çıkartmalıdır. Bizler dışarıda korkusuzca gezmek istiyoruz. Kadın cinayetleri gün geçtikçe artıyor. Bu cinayetleri cinsiyet kimliğinden dolayı işleyen katillerin nitelikli hal kapsamında yargılanmasını istiyoruz. Kadın katillerinden hesap soracağız'' dedi.

Yaptıkları 30 dakikalık oturma eyleminde çeşitli sloganlar atan grup, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.