BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Kadıköyde 3 sokak açıldı

Kadıköy Belediyesi, Osmanağa Mahallesi'nde yenilediği 3 sokağı hizmete açtı.

Abone ol

Kadıköy Belediyesi, Osmanağa Mahallesi'nde yayalaştırıp alt yapısı ve binalarıyla yenilediği karadut, vişne ve çilek sokaklarını "Sokak Şenliği" ile Kadıköylülere açtı.

Altıyol'un en önemli sokaklarından Karadut, Vişne ve Çilek sokakları ile çevresi 477 bin YTL harcanarak yenilendi. Eski bakımsız binaları, büyük çirkin tabelaları ve bozuk kaldırımlarıyla Kadıköy'e yakışmayan sokaklar için yaklaşık 6 aydır alt ve üst yapım çalışmalarını sürdüren Kadıköy Belediyesi yenilenen sokaklarda bir açılış töreni düzenledi.

Bando Takımı'nın çaldığı neşeli parçalarla renklenen açılışta konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Kadıköy'ün bir cazibe merkezi olduğunu özellikle hafta sonları çevre ilçeden eğlenmek ve gezmek için gelenlerle nüfusun iki katına ulaştığını kaydederek şöyle dedi:

"Kadıköy Anadolu Yakası'nın en önemli eğlence ve kültür merkezi haline geldi. Özellikle hafta sonları alış-veriş, eğlence için Kadıköy'e gelenler yayalaştırılan, kafeteryalarıyla cıvıl cıvıl sokaklarda gezmek alış-veriş keyfi yapmak istiyorlar. Hem Kadıköylülerin hem de çevre ilçelerden gelenlerin bu taleplerine uygun olarak bizde eski sokaklarımıza yeni işlevler kazandırıyoruz. Karadut, Vişne ve Çilek sokaklarımız ve çevresinde hem altyapı hem de üstyapı dediğimiz binaların boyanması, onarılması, tabelaların kaldırılması ile yepyeni görünüm kazandı.

Artık sokaklara kazandırılan bu yeni işlevlerle hem esnafın işleri açılacak hem de buralara gelenlerin beklentileri yanıt bulacak.Herkesi Kadıköy'e keyif almaya davet ediyoruz" Yaklaşık 477 bin YTL harcanarak yenilenen sokaklarda 5234 metrekare mineral yüzeyli granit, bazalt ve onnix kaplamalı beton parke taşı ile yol ve trotuarlar düzenlendi. Karadut ve Çilek sokaklar yayalaştırıldı ve araç giriş-çıkışını engellemek için otomatik ve manuel babalar konuldu.Yeni elektrik direkleri ve armatürlerleriyle güzelleşen sokaklar, yayaların keyifli gezintiler için de rengarenk mevsim çiçeklerinin dikildiği çiçekliklerle süslendi.