BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,85
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Kadıköy metrosu bıçaklı saldırgan için iddianame tamam

Kadıköy metrosunda kadına bıçakla tehditler ve küfürler savunan Emrah Y. hakkında iddianame tamamlandı.

Abone ol

Kadıköy metrosunda tartıştığı kadın ile kızına bıçak çekerek tehdit ve hakaretler savuran Emrah Y. hakkında 5 ayrı suçtan 18 yıl 3 aya kadar hapis cezası talebiyle iddianame düzenlendi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, 24 Kasım 2021'de Kadıköy-Tavşantepe hattındaki metroda elinde bıçakla tartıştığı Senanur Damgacı ve annesi Nilgün Mihdiye Damgacı'ya yönelik hakaret ve tehdit içerikli sözler söylediği gerekçesiyle tutuklanan Emrah Yılmaz hakkında yürütülen soruşturmayı tamamladı.

İddianamede, şüpheli Emrah Yılmaz'ın "silahla kasten yaralamaya teşebbüs", "kasten yaralama", "hakaret", "halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla silahla tehdit" ile mağdur ve müştekileri karşı "zincirleme şekilde silahla tehdit" suçlarından toplam 6 yıl 7 aydan 18 yıl 3 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Elindeki bıçağı küfürlerle savurmuştu

Sonrasında şüpheli Yılmaz’ın üzerinde bulunan bıçağı çıkararak mağdur ve müştekilere hitaben ağır küfürler ettiği anlatılan iddianamede, şüphelinin hakaret ve tehdit içerikli söylemlerde bulunmaya devam ettiği ve elinde bulunan bıçağı hem mağdura hem müştekilere hem de trenin içerisinde bulunan diğer kişilere karşı rastgele savurmaya başladığı anlatıldı.

Uzlaşmaya tabii değil

Şüphelinin "Hepinizi doğrarım" şeklindeki söylemleriyle yolcu dolu vagon ve platformdaki kişilere karşı rastgele bıçağını savurması eyleminin halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit suçuna vücut verdiği öne sürülen iddianamede, şüphelinin bu esnada elindeki bıçağı Senanur Damgacı’nın yüzüne doğru savurarak müştekiyi silahla yaralamaya teşebbüs ettiği vurgulandı.

Bu durumun CD inceleme tutanağında da açıkça görüldüğü ifade edilen iddianamede, şüphelinin mağdur ve müştekilere karşı gerçekleştirdiği suçların şikayet ve uzlaştırmaya tabii olmadığı hatırlatıldı.

18 yıl 3 aya kadar hapis istendi

İddianamede tutuklu şüpheli Emrah Yılmaz’ın "Silahla kasten yaralamaya teşebbüs", "Kasten yaralama", "Hakaret", "Halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla silahla tehdit" ve "Zincirleme şekilde silahla tehdit" suçlarından toplamda 6 yıl 7 aydan 18 yıl 3 aya kadar hapis cezası istemiyle cezalandırılması istendi. Hazırlanan iddianamede kabul edilirse tutuklu şüpheli Yılmaz, önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

Emrah Yılmaz'ın şikayetine takipsizlik

Savcılıktaki ifadesinde müştekilerin kendisine hakaret ettiğini ve müştekilerce darbedildiğini iddia eden şüpheli Emrah Yılmaz’ın ifadesine ilişkin başlatılan soruşturma da tamamlandı. Savcılık, müşteki-şüpheli Emrah Yılmaz’ın şikayetine ilişkin takipsizlik kararı verdi.

Takipsizlik kararında trenin içindeki ve dışındaki tüm kamera kayıtlarının incelenmesinde Emrah Yılmaz’a saldırı iddiasına ilişkin bir verinin görüntü inceleme tutanağında bulunmadığı vurgulandı. Ayrıca şüpheli Emrah Yılmaz hakkında düzenlenen adli muayene raporunda da darp, cebir izine rastlanmadığı hatırlatıldı. Savcılık bu nedenlerle "Hakaret" ve “Basit yaralamaö suçundan kovuşturma yapılmasına yer olmadığına dair karar verdi.