BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,69
ALTIN 2.414,25
HABER /  DÜNYA

Kaddafi'den dünyaya korkutan tehdit

ABD uçaklarının bölgede halkın karşısına çıkan Libya Lideri Muammer Kaddafi hem vaatte bulundu hem de tehdit etti...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- 'Ben devrim lideriyim, istifa etmeyeceğim. Gerekirse bu topraklarda şehit olurum 'diye konuşan Libya Lideri Muammer Kadafi, yerel yönetim ve anayasa vaadinde bulunurken tehditten de geri durmadı.

Protestocu göstericileri 'sıçanlar ve fareler' niteleyen Arap lider sert konuştu: Devletin güvenliği, halkın birlik ve beraberliğine kas ettikleri için ölümle cezalandırılacaklar!

Oldukça karmaşık ve gergin bir konuşma yapan Libya lideri Kaddafi'nin konuşmasında satır başlıkları şöyle:

Medya ülkemizin kötü görüntüleri yansıtmaya çalışıyor. Burası benim ülkem. Biz burayı atalarımızın kanları ile suladık. Libya bizim hakkımız. Ben devrim lideriyim. Biz Amerika'ya o kadar güçlü olmasına rağmen meydan okuduk. Dünyadaki bütün süper güçlere meydan okuduk ve zafere ulaştık. İşte burada başlarını öne eğmek zorunda kaldılar. Ve Libya bütün şehitlerin kanlarıyla sulanmış bir ülke. Libya'nın kentleri, Libya halkı için bütün bu olanlar bir zafer değil. İtalya İmparatorluğu geçmişte Libya topraklarında yenilgiye uğradı. Şunun altını çizmek istiyorum, ben bir devrimciyim, ben bir bedeviyim. Bizler bu zaferi elde ettik. Benim atalarım kuşaklar boyunca devrimi ortaya koyduk. Yalnızca  Afrika'nın değil Güney Amerika'nın da lideriyiz. Bu devrim sürecini engellememiz mümkün değil. Benim dedem bu topraklarda şehit  düştü. 1911 yılında şehit düştü. Hiçbir şekilde bu ülkeden ayrılmayacağım. Ben de gerekirse şehit olarak öleceğim. Benim babamın, atalarımızın varlığı, dedemin, amcam Şeyh Sait'in, hepsinin mezarları bu topraklardayken ben bu haklı davamdan vaz geçmeyeceğim. Bu topraklardan ayrılmayacağım. Bu ağaçları biz ektik ve ağaçların yeşermesi için kanlarımızla suladık. Kaddafi'ye de başkalarına davrandıkları gibi davranmaya çalışıyorlar ama bunu yapacaklar. Muammer Kaddafi normal bir insan değil. Benim evimin üzerine bombalar düşerken siz neredeysiniz  diye sordum. Siz benim evim bombalanırken neredeydiniz? Siz Amerika'nın yanında yer aldınız. O zamanlar sizin efendiniz olan Amerika'nın yanında yer aldınız. Hepiniz çocuklarınızı evlerinize bırakarak benim evime geldiniz. Hiç kimse böyle bir zaferden bahsedemez. Hiç kimse bu zaferi geri alamaz. Ne olursa olsun biz o zaman da teslim olmadık. Bu topraklarda direndik. Şimdi bir avuç genç, ki bu gençlere haklar verildiği ortaya çıktı.

LİBYA'DAKİ GELİŞMELER- CANLI TAKİP

KADDAFİ'NİN DÜNYAYI BATIRACAK PLANI

KRİZ ÇÖZÜLDÜ TÜRKİYE TAHLİYEYE BAŞLADI

KADDAFİ'Yİ 40 BAKİRE KADIN KORUYOR


BU GENÇLER FARE VE SIÇANLAR GİBİ...


Protestocu gençlere 'fare ve sıçan'  nitelemesi yapan Kaddafi, meydanlara çıkanları kullanılmakla suçladı:

Bu gençler orada burada fareler gibi, sıçanlar gibi burada bulunuyorlar. Bize karşı gelmeye çalışıyorlar. Ama ben bu gençleri suçlamıyorum. Tunus'ta olan bitenden etkileniyorlar. Mahkemelere yönelik birtakım talan hareketleri oldu, saldırı düzenlemeye çalıştılar. Başka kentlerde olanları taklit etmeye çalışıyorlar. Birtakım güçler bu gençlere hap ve para veriyorlar. Onları böyle bir yola itiyorlar.

DAHA ÖNCELERİ NERELERDEYDİNİZ?

Konuşmasında sık sık geçmişteki mücadelesine atıfta bulunan Arap lider Bingazi halkına şöyle seslendi:

Sizler şimdi sokaklara dökülenler, paralı askerler, bu topraklarda 5 tane ABD üssü varken bu toprarlarda sizlerin ataları neredeydi? O zamanlar mücadele etmeye kim cesaret edebilirdi? O zamanlar neredeydiniz? Bugün de mücadele devam edecek. Libya için bir bedeli oluyor ama bir zafer de olacak. Libya ile kimse başa çıkamaz. Biz rejimi Libya halkına devrettik, hiçbir gücümüz ve iktidarımız yok. Daha önce bir tarafta Amerikalılar bir tarafta Fransızlarla  mücadele ettiğimizi görüyoruz. Bütün bu farkı cephelerde mücadele yürüttük. Bütün sömürge olan ülkelerde mücadeleler yürütüldü. Biz bütün herşeyi size bıraktık. Petrolün gelirlerini sizlere bıraktık. Halk komitelerinden sizler sorumlusunuz. Ben şimdi Libya halkına bir çağrıda bulunmak istiyorum. Daha önce sınırda İsrail'e karşı mücadele ederken bütün bunları yaşamış bir kenttir Bingazi. İsrail'le mücadele etmiş için Bingazilerden bahsediyorum. Şimdi Bingazi'de olanlar sizler kimsiniz? Sizler Bingazili olamazsınız.

HALK KENDİ KENDİNİ YÖNETECEK VAADİ

Halk komitelerinin vakit geçmeden kurulacağını söyleyen Kaddafi, halkın kendi kendini yöneteceği yeni belediyeler vaadetti:

Bu bölgede bizler kimseye güvenmeyeceğiz. Buralarda halk komiteleri kurulacak ve yalnızca kendilerine güvenecekler. Ve bütün bölgelerde halk kendi komitelerini oluşturacak. Eminim bu çağrıdan sonra yarın herkes, bütün halk yeni komitelerin oluşması için çağrılarda bulunacak. Halk yarın sabahtan itibaren yeni komitelerin oluşturulmasını talep edecek. Herkesin kendi belediyesi olacak, herkesin kendi yerel yönetimi olacak. Hepimizin kendine güveni olacak.

ÇOCUKLARINIZI SOKAKTAN TOPLAYIN

Kaddafi konuşmasında çocukları sokakta olan halka seslendi ve çağrı yaptı:

Elinde silahları olanlar, genç insanlara silahlar verildi, tanklar verildi. İnsanlar çocuklarını toplamalılar ve herkes evinden çıkmalı, kadınlar, erkekler çocuklar eğer siz Kaddafi'nin ülkesinde yaşıyorsanız, biz çünkü Amerikalılar'a, İtalyanlar'a, Fıransızlar'a karşı koyduk, koymaya devam edeceğiz.  Petrol gelirinin yüzde 90'ı zaten halka devredilmiş durumda. Herkes evinden çıkıp sokakları güvenli bir hale getirin. Güç Libya halkının arkasında. Eğer halka karşı güç kullanmak zorunda kalırsak BM'ye uygun bir şekilde zora başvurabiliriz. Bu akşam eğer ben başkan olsaydım istifamı sizin yüzünüzü fırlatırdım. Ama ben zaten başkan değilim, kanımın son damlasına kadar arkamda Libya halkının olduğunu mücadele etmeye devam edeceğim. Siz Amerikan saldırganlığının etkisi altında olan bir grupsunuz.  Çocuklarınızı sokaklardan alın. Çünkü çocuklarınızı sizden söküp aldılar. Çocuklarınız ölüyor, delilik etmeyin. Bu çocuklar hangi amaç için ölüyorlar.

ONLARIN EVLERİNE DÖNMESİNİ SAĞLAYIN

Protestocu gençlere karşı konulması çağrısını yineleyen Arap lider devamla şunları söyledi:

Bu çeteler fareler gibi. Bunlar Libya halkını temsil etmiyor. Bu gençler Mısır'daki olayları taklit etmeye çalışıyorlar. Ama yarın güvenlik yeniden tesis edilmek zorunda. Sizler de evinizden çıkıp bu insanları, bu çocukları sokaklardan toplayın, evlerine dönmelerini sağlayın. Yoksa bu fareler petrol rafinerilerine ulaşabilirler, oraları patlatabilirler. Bingazi'yi tuğla üzerine tuğla örerek inşa ettim hala da inşa ediyorum. Oysa onlar gelerek Bingazi'yi yerle bir etmeye çalışıyorlar.

ÖLÜM CEZASINA ÇARPITILACAKLAR!
Kaddafi'nin konuşmasından diğer bölümleri okumak için ikinci sayfaya geçiniz

[PAGE]



Devletin güvenliğine halkın birlik ve bütünlüğüne kastedenlerin affedilmeyeceğini sözlerine ekleyen Kaddafi devamla şunları söyledi:

Uçaklar Bingazi'ye iniş yapamıyorlar. Bu farelerin onlara saldırmasından korkuyorlar. Bunlar asiler ve asilerden kendinizi korumanız gerekiyor. Amerika'nın gelip sizi işgal etmelerini mi istiyorsunuz? Amerika'nın işgal etmesini mi istiyorsanız? İstemiyorsanız onları yakalayın ve güvenlik güçlerine teslim edin. Bunlar bir avuç terörist. Amerikalılar'ı buraya getirmeye çalışıyorlar. Bu suçu işleyenler ölüm cezasıyla cezalandıracaklar. Bütün bunların cezası ölüm. Özellikle yabancı bir ülke için çalışan her kimse bu insanlar ölüm cezasına çarpıtılacaklar. Biz gençliği suçlamıyoruz, bizim suçladığımız insanlar yakalandıklarında yargı önüne çıkarıldıklarında af dileyecekler ama biz o zaman onlara karşı şefkat göstermeyeceğiz.

BİRLİK VE BERABERLİK ÖLÜMDEN ÖNEMLİ

Kaddafi geçmişte Rusya ve Çin'de yaşanan olayları hatırlatarak konuşmasını şöyle sürdürdü:

Silaha başvuranlar, bombaya başvuranlar, devletin egemenliğine kastedenler ölüm cezasına çarpıtılacak. Lütfen ama lütfen size sesleniyorum, bu çok tehlikeli bir dönem. Ben henüz bu kişilere karşı ateş açılması emrini bile vermiş değilim. Devletin otoritesine karşı herhangi bir güç kullanımının cezası da ölümdür. Bu kişilere ölüm cezası verilecektir.  Siz Somali gibi mi olmak istiyorsunuz. Biz buradan ayrılmıyoruz. Bu binayı terketmiyoruz. Tanklarla geldler. Rusya'da hatırlayacaksınız, Yeltsin'e karşı tanklarla girdiler. Ama onlar fareler gibi kaçtı. Duma üyelerinin o dönem meydanlarda yaptıklarını hatırlayın. Buna rağmen sonuçta bu gibi durumlarda ülkenin birliği ve beraberliği çok daha önemllidir. Çin'i hatırlayın. Tankların o insanları nasıl ezdiğini hatırlayın. Ama sonuçta Çin'in birlik ve beraberliği o insanların hayatlarından daha önemliydi.

BU İŞİ NE ABD NE LADİN ÇÖZECEK

Libya'nın birlik ve bütünlüğünü yine kendilerinin çözeceklerini söyleyen Kaddafi şöyle sesledi:

ABD Zerkavi için bütün kenti bombaladı ama hiç ses çıkmadı. Onlar buranın da bir Felluce olmasını istiyorlar. Bunlar aynı grup ve çeteler. Bu akşam bütün gençler komiteler oluşturacaklar ve yerel güvenliği sağlayacaklar. Bu  akşamdan itibaren komiteler oluşturup kentleri güvenli hale getirecekler. Bu gayreti göstermek zorundalar. Çünkü bize saldıranlar var. Güvenlik güçleri geri dönüp bir kez daha güvenliği tesis edene  kadar bu insanlar da kabilelerine nereden geldilerse oralara yeniden dönecekler. Ama bütün bunlar yaşanırken güvenliği tesis etmesine yardımcı olacaklar. Ne Asyalılar, ne Amerikalılar, ne Bin Ladin hiç kimse değil.

GENÇLERİ REHABİLİTE EDEBİLİRİZ

Kaddafi protestocu gençleri rahabilite edebileceklerini söyleyerek şöyle devam etti:

O gençleri rehabilitasyon merkezine yatırabiliriz. Tedavilirini yaptırabiliriz. Bütün gençler, kızlar sokakları ele geçirmek zorundalar. Bu halk devrimini korumak zorundalar. Ve güvenliği sağlamak zorundalar. Halkın otoritesine, yetkisine saygı duymak zorundalar. Tekrar söylüyorum şu andan itibaren evlerinizden çıkın ve örgütlenin. Bu komitelere katılın ve örgütlenmeler yürütün ve güvenliğin sağlanmasına yardım edin. Yarın gençler bütün kentlerdeki gençler bu komitelere katılmak zorundalar. Bu komiteler Libya devriminin kazanımını korumak zorunda. Kazanımlarımızı savumak zorundalar. Komiteler devrimin kazanımlarını korumak için bunu oluşturmak zorunda.

YENİ ANAYASA GÜNDEME GELECEK

Konuşmasında yeni anayasanın gündeme gelebileceğini vaadeden Kaddafi din adamlarına da seslenmeyi ihmal etmedi:

İmamlara sesleniyorum. Kur'an'ı gerçekten bilenler bütün bu insanlar da yarın toplumumuzun değerlerini savunmak için sokaklara çıkmak zorundalar. Herkes sokakta başları dik ve güven içinde olmak zorundalar. Şu anda bir cehennem hayatı yaşanıyor. Bu akşamdan itibaren süreç başlamalı. İnanıyorum ki, yarından itibaren yeni bir yönetim oluşturulacak, yeni belediyeler oluşturulacak. Halkın yönetimi yarından itibaren yeniden oluşturulacak. Gündeme gelen konular ele alınacak ve bu konular hakimlere, hukuk insanlarının gündemine getirilecek. Anayasal olarak da gündeme getirilecek. Biz hukukun üstünlüğünün ve halkın kazanmasını istiyoruz.

BENİM NEYİM VARSA LİBYA  HALKININ

Kaddafi sözlerini şöyle tamamladı:

Benim bir sarayım yok. Benim neyim varsa bütün bunları Libya halkıyla paylaşmak istiyorum. Cesur olun, onlar bir avuç insan. Sizler milyonlarca kişisiniz. Cesur olun ve güvenliğin yeniden sokaklara  dönmesini sağlayın. Tabii ki size yardımcı olabilecek bürolarımız, görevlilerimiz olacak. Libya'daki petrolün gelirleri Libya halkıyla paylaşılacak. Herkes kendi payına düşeni alsın petrol kaynaklarından.