BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,80
ALTIN 2.437,98
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da çeteden 65 kişiye gözaltı

İstanbul polisi 5 ilde düzenlediği ortaklaşa operasyonda 65 kişiyi gözaltına aldı!

Abone ol
İstanbul genelinde cinayet, adam yaralama, adam kaçırma, haraç alma, yağma, çek- senet tahsilatı olaylarına karıştığı öne sürülen ve elebaşılığını cezaevinde yatan Suat D’nin yaptığı 65 kişilik şebeke çökertildi.
Organize Şube Müdürlüğü ekipleri, cezaevinde yatan Suat D’nin adamlarının suç işlemek amacıyla çete oluşumu içinde olduğu bilgisine ulaştı. Ekipler, 2 yıl süren fiziki ve teknik takibin ardından bu sabah erken saatlerde harekete geçti. İstanbul ve Antalya’nın da aralarında bulunduğu 5 ilde gerçekleşen operasyonda 65 kişi gözaltına alındı. Gözaltıların devam edileceği öğrenildi. Yapılan aramalarda ruhsatsız 10 tabanca ele geçti.

Yetkililerce, 2 yıllık takip sürecinde çeteye zaman zaman operasyon düzenlendiğini ve Uzi’nin de aralarında 5 silah ele geçtiği böylece toplam sayının 15 olduğu belirtildi.

Suat D’nin, Mehmet Selahattin M’nin babasını haraç almak için 2003 yılında Yalova’da bir çiftliğe kaçırdığı ve burada işkence yaptığı iddia edildi. Bu olay nedeniyle Suat D’nin geçtiğimiz yıl da yakalanarak cezaevine gönderildiği belirtildi.