BIST 10.337
DOLAR 32,25
EURO 34,69
ALTIN 2.401,47
HABER /  DÜNYA

Kaddafi ve oğulları Zimbabwe'de iddiası

Başına 1.7 milyon dolar para ödülü konulan Kaddafi'nin Cezayir'e kaçtığı iddiasının ardından yeni bir ülke adı daha konuşuluyor

Abone ol

Başına 1.7 milyon dolar para ödülü konulan Kaddafi ile oğullarının nereye olduğu merak konusu. Cezayir'e gizlice gitmiş olacağı konuşulurken bu kez de Devlet Başkanı Mugabe'nin gönderdiği jetle Zimbabwe'ye kaçtığı iddia edildi.

Mugabe'nin siyasi rakiplerine göre, Zimbabwe Hava Kuvvetleri'ne ait bir jetle gelen Kaddafiler, Harare'nin lüks semtlerinden Gunninghill'deki bir villaya yerleştirildi. Zimbabwe liderinin siyasi rakipleri, dün villanın bahçesinde kadın korumaların ve özel ajanları nöbet tutarken gördüklerini ileri sürdü.

CEZAYİR'E DE GİTMİŞ OLABİLİR

Bir diğer iddia ise Kaddafi ve oğullarının Cezayir'e kaçtığı yönünde. Libya'dan gelen zırhlı araçlardan oluşan bir konvoyun önceki gün Cezayir'e girdiği iddiası, Kaddafi ile oğullarının Cezayir'e kaçtığı yönünde spekülasyonlar yapılmasına yol açtı.

Mısır'ın devlet haber ajansı MENA, bir Libyalı muhalif kaynağa dayanarak verdiği haberde, Libya'dan Cezayir'e geçtiği söylenen 6 zırhlı Mercedes marka aracın içinde Kaddafi ile oğullarının bulunabileceği belirtildi.

Libya'nın Cezayir sınırındaki Ghadamis kentindeki Libyalı muhaliflerin oluşturduğu Askeri Konseyin üyesi olduğu belirtilen kaynak, zırhlı araç konvoyunun önceki gün sabah, Kaddafi'nin komutası altında olduğu düşünülen bir çöl göçebe askeri birlik komutanının koruması altında Cezayir'e girdiğini söyledi.