BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Hasdal Cezaevi'nde 'yıldız' şartı

Hasdal Cezaevi'nde kapasitenin dolması üzerine generaller dışındakiler Maltepe Askeri Cezaevi'ne gönderilmesine karar verildi

Abone ol

Balyoz, İnternet Andıcı, Amirallere Suikast davaları derken askerlerin gönderildiği Hasdal Cezaevi'nde yer kalmadı. Yer sorununu çözmek için kolları sıvayan yetkililer ise çareyi yine askeri düzende buldu.

"Rütbeye göre asker sevkiyatı."

İTİRAZ ETMİŞLERDİ

Cezaevi yönetiminin nakil kararı alması tutuklu askerlerin itirazlarına neden olmuştu. Tepkilerin ardından aralarında general ve amirallerin de bulunduğu tutuklular toplu olarak cezaevi yönetimine dilekçe vererek nakil işlemine itiraz edince nakil işlemi durmuştu.

NAKİLLER HIZLANDI

Milliyet'in haberine göre, 17 Ağustos'ta aralarında Korgeneral Rıdvan Ulugüler ve Tuğgeneral Kubilay Baloğlu'nun da bulunduğu 5 tutuklu daha Hasdal'a getirilince nakil için işlemler hızlandırıldı. İlk aşamada general ve amiral olmayan 10 subay, Maltepe Askeri Cezaevi'ne nakledildi.

3. Kolordu'ya bağlı Hasdal Cezaevi'nin hemen yanında başlatılan yeni cezaevi inşaatı ve Hadımköy'de önceden NATO'ya bağlı askeri birimlerin kullandığı kışladaki cezaevi inşaatı da devam ediyor. Bu cezaevlerinin en kısa sürede tamamlanarak Hasdal Cezaevi'nin normal kapasitesine indirilmesi amaçlanıyor.

FİRARLARLA ÜNLENMİŞTİ

Maltepe'deki Orgenaral Nurettin Baransel Kışlası içinde bulunan Maltepe Askeri Cezaevi yakın siyasi tarihe ünlü firarlarıyla damga vurdu. Türkiye Halk Kurtuluş Partisi-Cephe (THKP-C) lideri Mahir Çayan, 29 Kasım 1971'de dört tutuklu arkadaşıyla birlikte tünel kazarak Maltepe Askeri Cezaevi'nde firar etti. Milliyet Genel Yayın Yönetmeni Abdi İpekçi cinayetinin faili Mehmet Ali Ağca aynı cezaevinden 23 Kasım 1979'da asker kıyafeti giyerek firar etti.

Maltepe Cezaevi'ndeki en son firar 17 Kasım 2010'da gerçekleşti. Askerden firar eden ve gasp, tecavüz, 3 kişiyi öldürme gibi suçlardan tekrar tutuklanan "seri katil" olarak nitelendirilen E.B. aynı cezaevinden kaçtı.