BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Kaddafi: 'NATO bombaları sonsuz değil'

Albay Kaddafi Suriye televizyonunda yayımlanan ses kaydında NATO'nun isyancılara verdiği desteğin sonsuza dek devam edemeyeceğini söyledi ve yine meydan okudu.

Abone ol

Libya’nın devrik lideri Muammer Kaddafi yayımladığı bir ses kaydında muhaliflerine seslenerek, NATO desteğinin sonsuza dek süremeyeceğini belirtti.

"Libya'daki politik sistem halkın iktidarı üzerine inşa edilmiştir" diyen Kaddafi, bu sistemin alaşağı edilmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Muammer Kaddafi, Libya halkına NATO'nun düzenlediği saldırılarla rejimin devrildiği ve yerine yeni bir yönetim geçtiği sözlerine inanmamaları çağrısında bulundu.

Nerede ve ne zaman kaydedildiği bilinmeyen mesajda Kaddafi, NATO uçaklarının yağdırdığı bombaların devam etmeyeceğini söyledi.

Suriye'de yayın yapan Arrai televizyon kanalında yayınlanan ses kaydı, Kaddafi'nin geçen ay başkent Trablus'u terk etmesi ardından ortaya çıkan üçüncü sesli mesajı oldu.

Paralı asker iddiası

Kaddafi'nin ses kaydı, Sirte ve Beni Velid şehirlerindeki mücadele devam ederken yayımlandı.

Kaddafi karşıtları, perşembe ve cuma günleri saldırıya geçtikleri Beni Velid şehrinde beklemedikleri bir direnişle karşılaştılar. Şehrin kontrolü için süren mücadele halen devam ediyor.

Bu arada Kaddafi'ye bağlı kuvvetler, isyancı birliklerinde görevli on yedi paralı askeri ele geçirdiklerini açıkladılar.

İddia, Libya'daki Kaddafi karşıtları ve NATO kuvvetleri tarafından yalanlandı.

Yakalanan kişilerin paralı asker değil "teknik konularda görevli uzman ve danışmanlar" oldukları belirtilen açıklamada, bu kişilerin çoğunluğunun Fransız, ikisinin İngiliz ve birinin Katarlı olduğu belirtildi.

NATO birlikleri Libya'da hava kuvvetleri dışında askeri olmadığını belirtiyor.